Compot de-o zi

Postat de portiadelumina in Sirop / Compot
31 Oct 2012 | 5527 vizualizari
Compot de-o zi

Ingrediente

  • Mere
  • Pere
  • Gutui
  • Stafide
  • Scorţişoară
  • Miere
  • Zahăr
  • Esenţă rom şi/sau vanilie

Mod de preparare

E simplu. Într-o zi rece de toamnă, când te dai după treburi dar touşi mai ai timp şi de bucătărie te apuci de ciopârţit fructele prezentate. Zic eu ciopârţit dar pot fi tăiate cubuleţe, triunghiuri ori pătrate după voia fiecăruia. Evident înainte de asta trebuie să fie spălate. 

Cum treaba merge bine, bucăţelele de fructe sacrificate se pun la fiert într-o oală. Între timp stafidele se pun la înmuiat în esenţă de rom ori vanilie (se poate şi un coniac mai bun). La momentul potrivit se adaugă cu tot cu esenţă în fiertura de compot.

Cominaţia de miros, culoare şi gust a fructelor din compot poate fi suplimentată (după preferinţă) cu scorţişoară.

Îndulcirea se poate face ori cu zahăr adăugat în timpul fierberii, ori cu miere, când compotul devine călduţ, căci altfel mierea la temperaturi înalte devine toxică.

Cum mare lucru n-am gătit, dar am vorbit destul, vă doresc poftă bună la o cană cu compot de o zi, că nu rămâne strop pentru ziua ce vine.>:D< 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de-o zi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (73)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Nectar de mere si pere

Postat de Ina

Nectar de mere si pere

Fructele se spala in apa rece si se feliaza , indepartandu-se semintele si casuta acestora ( cotorul ).  Feliile se pun intr-o oala mare , turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca...

Citeste continuarea

Nectar de visine

Postat de Constelatialeu

Nectar de visine

Te urci in visin, aduni visinele. Le speli, apoi le scoti samburii. Bagi visinele la blender, apoi le pui intr-un tuci incapator. Adaugi zaharul, apa, amesteci si pui tuciul pe foc, la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2012, 16:53
o bunatate
la 31.10.2012, 16:54
Padre, ce compot bun ai facut acolo!!!
Tare mult imi place!
la 31.10.2012, 16:56
Mulţumesc Meri , numa' ultima poză s-a aburit, că era fierbinte
la 31.10.2012, 17:06
Parinte , tine-o tot asa si vei ajunge pe primul loc nu numai la vorbe !
la 31.10.2012, 17:13
Parinte bun compot! De facut in fiecare zi. Am vazut ca ti-am placut tare mult, chiar si tu ai dat like.

Vezi toate comentariile (73)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking