Ingrediente
- 1.5 kg iepure de casa
- 150 ml ulei masline
- 3 catei usturoi
- 3 frunze mici de dafin
- 1 lingura cu varf amestec condimente : piper , boia ardei . usturoi pudra , rozmarin pudra
- 1 pahar vin alb
- sare
- Garnitura :
- 1 kg cartofi
- 1 lingura cimbru verde tocat
- 1 lingura rozmarin tocat
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei iute rosu
- ulei masline
- sare
Mod de preparare
- Iepurele se spala foarte bine , se portioneaza bucati si se usuca de excesul de umiditate .Sarati.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare , tip Wok , si se arunca inea cateii de usturoi , foile de dafin si crenguta de rozmarin .
- Usturoiul nu trebuie curatat , se va scoatedupa ce aromeaza uleiul . Prajit prea mult el va da un gust amarui .
- Prajiti bucatile de iepure pana carnea devine albicioasa si capata putina crusta .
- Adugati deasupra carnii amestecul de condimente cu piper usturoi , rozmarin , boia .
- Amestecati carnea si ,, stingeti " cu un pahar de vin alb .
- Opriti focul cand vinul afost absorbit in carne si s-a evaporat .
- Cartofii curatati se taie in rondele putin mai grosute si se amesteca cu ceapa rosie taiata pestistisori , rozmarin , cimbru si sare .
- Distribuiti cartofii in tava de copt cu bucatile de iepure deasupra .
- In tava turnati un pahar de apa ca sa nu se prinda cartofii .
- Dati tava la cuptor aproximativ 45 minute pana cand carnea se rumeneste si cartofii sunt patrunsi.
- Din cand in cand verficat daca nu mai trebuie putina apa si intoarceti iepurele sa se rumeneasca pe toate partile .
- Decorati la servire iepurasul la cuptor cu rondele de ardei iute si crengute de rozmarin si cimbru verde !!!
- Nu uitati de un pahar de prosecco , vin alb sau roze ..... si cum spun italienii :pofta buna la iepure !!!
Buon appetito per il coniglio
Daca ti-a placut reteta noastra "Coniglio al forno -iepure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|