Conopidă gratinată

Postat de diaconta in Mancaruri de legume
21 Mai 2012 | 16765 vizualizari
Conopidă gratinată

O mâncare uşurică şi pentru stomac şi după timpul petrecut în bucătărie.Pusesem gând rău unor ardei cu varză pusi de cu toamnă la borcan.Aşa că numai bine s-a potrivit conopida asta gratinată.

Ingrediente

  • O conopida( 600 gr)
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri pesmet
  • 50 ml lapte
  • Cascaval (60 gr)
  • Marar verde(la mine-i obligatoriu daca-i vorba de conopida)
  • Sare
  • Piper
  • Unt pentru uns forma

Mod de preparare

Conopida se desface bucatele,se spala si se fierbe in apa cu sare.Nu trebuie fiarta prea mult.Se scurge de apa.

Ouale se bat impreuna cu smantana si laptele.Condimentam cu sare si piper.Punem si o parte din mararul verde tocat in amestecul de ou.

In vasul pe care l-am uns cu unt,asezam conopida.Presaram deasupra pesmet.

Punem amestecul de ou peste conopida.Razuim cascavalul deasupra.Presaram restul de marar,si mai punem putina smantana.

Punem la cuptor pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Este buna calda,dar se poate consuma si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă gratinată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (74)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Postat de oanapl

Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Tai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și...

Citeste continuarea

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Postat de andaoana

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonate cam o jumate de ora . Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fioarba. Cand apa a inceput sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2012, 22:51
Vai cat de bine arata!!!! Ma culc cu gandul la ea!Exact asa imi place si mie Diuta! combinatia perfecta!
la 21.05.2012, 22:53
Ruxy trebuia sa ma rabd pana maine sa nu-ti cauzez neplaceri
la 21.05.2012, 22:54
Nu nu no problem madame....dar cred ca stii ca maine sunt in piata! am vazut azi conopida superba...dar nu am luat...vezi de ce? noapte minunata!
la 21.05.2012, 22:56
sa stii ca mi-ai facut si mie pofta
la 21.05.2012, 22:56
pai eu m-am tot gandit la ea de sambata trecuta,ca n-am cumparat ca era cam scumpa si n-am gasit sa-mi placa
deci abia am asteptat sa fac

Vezi toate comentariile (74)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking