Ingrediente
- O conopida( 600 gr)
- 2 oua
- 3 linguri smantana
- 2 linguri pesmet
- 50 ml lapte
- Cascaval (60 gr)
- Marar verde(la mine-i obligatoriu daca-i vorba de conopida)
- Sare
- Piper
- Unt pentru uns forma
Mod de preparare
Conopida se desface bucatele,se spala si se fierbe in apa cu sare.Nu trebuie fiarta prea mult.Se scurge de apa.
Ouale se bat impreuna cu smantana si laptele.Condimentam cu sare si piper.Punem si o parte din mararul verde tocat in amestecul de ou.
In vasul pe care l-am uns cu unt,asezam conopida.Presaram deasupra pesmet.
Punem amestecul de ou peste conopida.Razuim cascavalul deasupra.Presaram restul de marar,si mai punem putina smantana.
Punem la cuptor pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Este buna calda,dar se poate consuma si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă gratinată" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (74)
|