Conopida impanata cu cascaval, la cuptor

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
23 Ian 2019 | 4170 vizualizari
Conopida impanata cu cascaval, la cuptor

Conopida este o legumă pe care am descoperit-o mai târziu (deși forma ei m-a fascinat dintotdeauna - francezii îi zic, pe bună dreptate ”chou fleur”) dar pe care am apreciat-o de îndată. Așa că am pregătit-o în fel și chip, iar de această dată am căutat în supermarket o conopidă mică și frumoasă, ca s-o fac împănată cu cașcaval, la cuptor. Am mai făcut conopidă împănată, dar cu jambon sau cu usturoi. Acum, însă, cașcavalul a fost pe primul plan, alături de conopidă. Dincolo de mirosul, mai puțin agreabil, pe care-l emană conopida fiartă, destul de repede, din cuptor a ieșit o minunăție, ca aspect și ca gust...

Ingrediente

  • 1 conopidă medie
  • 150 grame de cașcaval afumat
  • 100 ml de smântână grasă
  • 1 ou
  • 1 lingură de pesmet
  • unt pentru uns tava
  • sare

Mod de preparare

Conopida se curăță de foile groase și de cotorul de la bază și se spală bine sub jet de apă.  Se pune conopida la fiert cu apă rece și sare, pentru 8-10 minute, maxim.

Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. O jumătate din cantitatea de cașcaval se taie felii subțiri, iar cealaltă se răzuiește pe răzătoarea mare.

Se amestecă smântâna cu un ou ”bătut” bine și cu puțină sare.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă și apoi se presară o lingură de pesmet.

După cele 10 minute (maxim) se scoate conopida, cu grijă, din apa în care a fiert și se pune în tava termorezistentă. Mai întâi se pun 1-2 felii de cașcaval în partea scobită de la baza conopidei. Cu un cuțit cu lama subțire se crestează conopida pe alocuri și se împănează cu feliile de cașcaval.

Se toarnă smântâna amestecată cu ou peste conopidă și se presară cașcavalul răzuit.

Se dă tava cu conopida la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie și când este frumos rumenită (după aproximativ 20-25 de minute) se scoate din cuptor și se servește imediat. Cine vrea, poate servi conopida împănată cu 1-2 linguri de smântână, sau o poate servi ca garnitură, lângă o porție de friptură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida impanata cu cascaval, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de ardei cu oua ochiuri

Postat de katty

Tocanita de ardei cu oua ochiuri

Curatam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa si putina sare. Cand ceapa incepe sa se inmoaie punem baconul taiat cubulete.Dupa ce acesta incepe sa se...

Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de Irina

Cartofi taranesti

Merg foarte bine cu o salata alaturi sau o muratura, ca tot incepe sezonul lor, sau chiar garnitura la o bucatica de carnita. ;) Reteta asta de cartofi taranesti e o nebunie, eu una nu ma pot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2019, 21:10
Ce frumos s-a gratinat!
la 23.01.2019, 21:27
la 23.01.2019, 22:16
la 23.01.2019, 22:22
Da, e tare frumoasă, Merișor, conopida asta împănată... Mulțumesc frumos!
la 23.01.2019, 22:22
Mimi,

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking