Ingrediente
- 1 conopidă medie
- 150 grame de cașcaval afumat
- 100 ml de smântână grasă
- 1 ou
- 1 lingură de pesmet
- unt pentru uns tava
- sare
Mod de preparare
Conopida se curăță de foile groase și de cotorul de la bază și se spală bine sub jet de apă. Se pune conopida la fiert cu apă rece și sare, pentru 8-10 minute, maxim.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. O jumătate din cantitatea de cașcaval se taie felii subțiri, iar cealaltă se răzuiește pe răzătoarea mare.
Se amestecă smântâna cu un ou ”bătut” bine și cu puțină sare.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă și apoi se presară o lingură de pesmet.
După cele 10 minute (maxim) se scoate conopida, cu grijă, din apa în care a fiert și se pune în tava termorezistentă. Mai întâi se pun 1-2 felii de cașcaval în partea scobită de la baza conopidei. Cu un cuțit cu lama subțire se crestează conopida pe alocuri și se împănează cu feliile de cașcaval.
Se toarnă smântâna amestecată cu ou peste conopidă și se presară cașcavalul răzuit.
Se dă tava cu conopida la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie și când este frumos rumenită (după aproximativ 20-25 de minute) se scoate din cuptor și se servește imediat. Cine vrea, poate servi conopida împănată cu 1-2 linguri de smântână, sau o poate servi ca garnitură, lângă o porție de friptură.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida impanata cu cascaval, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|