Conserva de vinete cu ardei si usturoi pentru iarna

Postat de corina241 in Conserve
27 Sep 2010 | 114353 vizualizari
Conserva de vinete cu ardei si usturoi pentru iarna

Este prima reteta pe care o postez....chiar daca deschid site-ul acesta aproape zilnic, nu am reusit sa va impartasesc din bunatatile facute de mine....dar pentru orice este un inceput!

Ingrediente

  • 6-7 vinete potrivite
  • 5-6 bucati de ardei kapia mari (sau 12 gogosari)
  • 2 capatani usturoi
  • ulei pentru prajit vinetele
  • Saramura:
  • 1/2 l otet
  • 1 l apa
  • 2 linguri rase cu sare grunjoasa
  • 3 linguri rase cu zahar
  • o lingurita boabe de mustar
  • o lingurita boabe de piper
  • cateva foi de dafin

Mod de preparare

Vinetele se taie rondele de 1 cm, se prajesc putin in ulei si se scot pe un prosop de hartie.

Se prepara saramura din toate ingredientele si se lasa sa dea in clocot. Ardeii se taie fasii scurte, se oparesc in saramura, apoi se scot si se lasa la scurs intr-o sita. Compozitia in care au fiert se opreste pentru umplerea borcanelor. Astfel pregatite, se pun legumele in straturi in borcan: un strat de vinete si usturoi pisat, apoi un strat de ardei si tot asa pana la umplerea borcanului. Se completeaza apoi cu saramura si se inchid bine cu capace.

Au un gust nemaipomenit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva de vinete cu ardei si usturoi pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

Postat de simona72

Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

Cele doua tavi mari ale aragazului le-am captusit cu hartie de copt Rosiile, le-am ales pe cele mai frumoase, sa nu aibe pete, sa nu fie stricate, le-am spalat si le-am uscat cu prosop curat de...

Citeste continuarea

Porumb de lapte conservat

Postat de panacris

Porumb de lapte conservat

Știuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2010, 18:22
mai, eu n-am mancat niciodata vinete murate... chiar nu pot sa-mi dau seama ce gust au... arata bine borcanasele tale
la 27.09.2010, 18:27
Bine ai venit si la cat mai multe retete. Arata foarte bine
la 27.09.2010, 20:21
Nici eu nu am mancat asa, dar chiar ca arata excelent! Bine ai venit si la cat mai multe retete!!
la 27.09.2010, 21:43
am mancat si imi place la nebunie aceasta combinatie! las 5 furculite!
la 27.09.2010, 22:11
eu confirm gustul aromat pe care il au aceste vinete!am mancat cu multi ani in urma preparate de Bunica si de atunci in fiecare toamna prepar si eu; sunt f, gustoase !bravo ,Corina !

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking