Copănele de pui umplute cu ciuperci, în sos de smântână

Postat de gaby_d in Pui
14 Feb 2012 | 7832 vizualizari
Copănele de pui umplute cu ciuperci, în sos de smântână

Ingrediente

  • 7-8 copănele de pui dezosate
  • 3 linguri ulei măsline
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • 200 gr ciuperci
  • o ceapă
  • o lingură unt pentru călit ceapa + o lingură pentru copănele
  • 2 buc. brânză topită
  • un ou
  • 200 gr smântână
  • 50 gr caşcaval
  • o linguriţă usturoi pudră

Mod de preparare

Dacă nu avem copănelele gata dezosate (eu nu le-am avut) trecem la dezosarea lor. Pentru a vă ajuta, las un link în care puteţi urmari imagini cu dezosarea pulpelor de pui. http://www.reteteculinare.ro/video/dezosarea_pulpelor_de_pui/

Într-o cratiţă topim o lingură de unt. Ceapa o curăţăm şi o tocăm mărunt şi o călim în untul topit timp de 2-3 minute. Adăugăm ciupercile tocate şi mai călim 3 minute. Asezonam gustul cu sare şi piper, adăugam brănza  topită, omogenizăm şi oprim focul. Batem uşor oul si-l adăugăm în compoziţie. Cănd s-a răcorit uşor luăm cu o lingurită din amestec şi umplem copanelele. Le stropim cu uleiul amestecat cu sosul de soia, presărăm puţin piper şi le aşezăm într-un vas termorezistent. Punem câteva cubuleţe de unt deasupra şi dăm vasul în cuptorul preîncălzit, la foc iute timp de 40 de minute.

Într-un castronel amestecăm smântâna cu pudra de usturoi , puţină sare şi caşcavalul tăiat cubuleţe. Scoatem vasul de la cuptor, turnăm deasupra amestecul şi mai lăsăm 10-15 minute.

Servim cald. Noi am servit cu cartofi copţi cu rozmarin, usturoi şi maioneză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copănele de pui umplute cu ciuperci, în sos de smântână" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu pui si broccoli

Postat de Irina

Tarta cu pui si broccoli

Aluatul de tarta: am pus faina impreuna cu untul taiat cubulete si praful de sare in vasul robotului. Am mixat 10 secunde, dupa care am adaugat si apa rece. Am obtinut un aluat pe care l-am pus la...

Citeste continuarea

Stifado de pui

Postat de gab_s19

Stifado de pui

Se spala carnea, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste pentru cateva minute in tigaia incinsa. Intre timp, se curata ceapa si se taie in cubulete mai mari. Usturoiul se curata si el si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2012, 17:52
D-aia nu raspunzi tu, ca faci d'astea si noua nu ne dai . Si dai vina pe copii
la 14.02.2012, 17:57
mama mia ce bunaciune ai pregatit aici tu Gabita
la 14.02.2012, 17:58
ce bine arata!
la 14.02.2012, 18:00
Inuco, nu-i vina tu , dar ma solicita si ei pe langa astea, dar n-am zis-o in sensul de a ma plange, Doamne fereste, ziceam doar ca daca m-as potrivi n-ar trebui sa intru deloc la cate treburi sunt dar...le mai las si io pan' ma enervez si le iau iar de la capat
la 14.02.2012, 18:03
yammy,arata bine!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking