Cornete cu crema Raffaello

Postat de madi_marin in Prajituri
16 Ian 2011 | 12143 vizualizari
Cornete cu crema Raffaello

Am inaugurat formele cele noi achizitionate din camara bucatarasilor.

Ingrediente

Cornete :

  • 1 foaie aluat foietat

Crema Raffaello :

  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri nuca de cocos
  • esenta de migdale
  • 2 lingurite de gelatina

Ornat :

  • miere
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Se prepara intai crema : se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele si 100 ml frisca lichida. Se lasa pana se topeste ciocolata, apoi se da la rece.

Gelatina se hidrateaza in 80 ml apa rece. Se lasa sa se umfle, apoi se pune la foc foarte mic pana se dizolva. Cand  e calduta se adauga peste frisca si ciocolata topita. Se lasa sa se inchege, apoi se adauga restul de 100 ml frisca lichida si se mixeaza la viteza mare pana se obtine o crema spumoasa. Se pun esenta de migdale si nuca de cocos.

Se fac cornetele : aluatul dezghetat complet se taie fasii lungi care se infasoara pe forme si se pun intr-o tava la cuptor la foc potrivit pana se coc. Se racesc, apoi se ung cu miere si se presara cu nuca de cocos. Se umplu cu crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete cu crema Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise

Postat de andaoana

Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise

Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti...

Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de Pungasa_Rogue

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Se incepe cu prepararea cafelei: se pune apa la fiert impreuna cu zaharul si cand dau in clocote se adauga cafeaua, se amesteca si se iau de pe foc, lasandu-se la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2011, 20:30
ce mari sunt!!!
la 16.01.2011, 20:31
ce frumoase
la 16.01.2011, 20:32
parca asa stiam ca tu le luasei de curand!super arata!!!
la 16.01.2011, 20:40
musai sa-mi iau si eu forme de-astea minunate
la 16.01.2011, 20:43
Minunatii by Madi!!!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking