Cornete

Postat de danakarin in Prajituri
27 Noi 2011 | 22867 vizualizari
Cornete

M-am hotarit sa fac azi aceasta prajitura, mult draga inimii mele....din mai multe motive. In primul rind pentru ca nu am postat nimic special de ziua mea, apoi pentru ca azi e la noi prima duminica de Advent, cele 4 saptamini care preced Craciunul. Iar azi dimineata am aflat ca e si ziua de nastere a Cristinei, deci, cu atit mai bine se potriveste o prajitura ciocolatoasa. Va invit sa gustati. Si sa ascultati un cantecel : http://www.youtube.com/watch?v=wBe_n1kQ948&feature=related

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina

Pentru Crema: 

  • 2 oua
  • 140 g zahar
  • 150 g unt
  • 25 g cacao

Pentru glazura:

  • 50 g zahar
  • 4 llinguri de cacao
  • 20 g unt

pentru crema:

  • 2 oua
  • 140 g zahar
  • 150 g unt
  • 25 g cacao

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 175 de grade. Amestecam ouale cu zahar si cu faina, si din pasta obtinuta luam cite putin cu lingurita si formam cite 3  placintele cu un diametru de apoximativ 6 cm. pe fundul tavii unse. Le coacem 3 minute in cuptorul incins, dupa care le desprindem cu grija si formam din fiecare cite un cornet. Repetam operatia pina se termina aluatul. Mie mi-au iesit 25 de bucati.

Pregatim glazura. Eu am folosit una din comert, pe care am topit-o pina la consistenta dorita, si am inmuiat fiecare cornet, in asa fel incit sa aiba o margine uniforma.si le-am lasat sa se usuce.

Intre timp am pregatit crema, amestecind zaharul cu cele doua oua si cacaoa pe aburi, iar atunci cind aceasta compozitie s-a ingrosat, am racit-o si am adaugat untul, amestecind pina la omogenizare. Am pus crema in congelator pentru 10-20 de minute , dupa care am amestecat-o din nou pina a deventit spumoasa si s-a deschis la culoare. Am umplut cornetele si voila !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert tort Toni

Postat de Constelatialeu

Desert tort Toni

Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul....

Citeste continuarea

Desert cornete cu crema de vanilie

Postat de panacris

Desert cornete cu crema de vanilie

Foietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii. Formele de conuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2011, 21:15
moaaaaaa, de cand caut reteta asta!!!!!!!
salivez de nu se poate!!!))))
la 27.11.2011, 21:17
Dana cum arataaaaaa super ,super este si pentru mine si pentru ziua ta tare mult imi place,o voi face cu siguranta cat de frumoase sunt cornetele dar si umplutura
la 27.11.2011, 21:19
delicioase cornete...imi plce mult ca ai pus poza cu reteta din caiet,si imi place ca deja ai decor de Craciun....deci imi place tot!!!
la 27.11.2011, 21:23
am primit azi coronita de advent de la o prietena draga,foarte frumoasa ,prima lumanare am aprins-o http://www.youtube.com/watch?v=zfBeuzmRRMA&feature=feedrec_grec_indexceva frumos pentru tine cu intarziere de ziua ta
la 27.11.2011, 21:23
sunteti foarte dragute, am facut-o cu mare, mare placere !

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking