Ingrediente
Pentru aluat:
- 2 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
Pentru Crema:
- 2 oua
- 140 g zahar
- 150 g unt
- 25 g cacao
Pentru glazura:
- 50 g zahar
- 4 llinguri de cacao
- 20 g unt
pentru crema:
- 2 oua
- 140 g zahar
- 150 g unt
- 25 g cacao
Mod de preparare
Incalzim cuptorul la 175 de grade. Amestecam ouale cu zahar si cu faina, si din pasta obtinuta luam cite putin cu lingurita si formam cite 3 placintele cu un diametru de apoximativ 6 cm. pe fundul tavii unse. Le coacem 3 minute in cuptorul incins, dupa care le desprindem cu grija si formam din fiecare cite un cornet. Repetam operatia pina se termina aluatul. Mie mi-au iesit 25 de bucati.
Pregatim glazura. Eu am folosit una din comert, pe care am topit-o pina la consistenta dorita, si am inmuiat fiecare cornet, in asa fel incit sa aiba o margine uniforma.si le-am lasat sa se usuce.
Intre timp am pregatit crema, amestecind zaharul cu cele doua oua si cacaoa pe aburi, iar atunci cind aceasta compozitie s-a ingrosat, am racit-o si am adaugat untul, amestecind pina la omogenizare. Am pus crema in congelator pentru 10-20 de minute , dupa care am amestecat-o din nou pina a deventit spumoasa si s-a deschis la culoare. Am umplut cornetele si voila !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (52)
|