Cornete cu frisca

Postat de gaby_d in Prajituri
7 Noi 2010 | 19125 vizualizari
Cornete cu frisca

Ca la mama acasa! Serviti doar daca va da voie Nadina :)))). Gandindu-ma la ea le-am facut si i le dedic pentru ziua de ieri. Nu am mai aucat sa le postez. La multi ani, Nadina! Respectul meu sincer pentru tot ce faci.pup.

Ingrediente

  • ingrediente pentru 45-50 bucati:
  • 250 gr untura
  • 250 ml + 200 ml smantana
  • drojdie 20 grame
  • un ou
  • 150 gr zahar
  • un varf cutit sare
  • faina cat cuprinde
  • 300 ml frisca lichida
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se face un aluat din untura, 250 gr smantana, ou, zahar, sare si faina. Trebuie sa obtineti un aluat ferm, nelipicios, care sa fie tarisor dar totusi sa se poata intinde destul de usor cu sucitorul.

Impartim aluatul in 3.

Luam o bucata de aluat si o intindem cu sucitorul pe masa infainata. Ii taiem marginile asa incat sa obtinem un patrat sau dreptunghi cu laturile perfecte apoi cu un cutit taiem fasii lungi pe care le rulam pe cornete asa ca in foto.

Asezam cornetele intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce capata o usoara culoare galben-maroniu. (aprox 20-25 min la cuptorul meu).

Le scoatem si fierbinti, tinand cu un prosop sau manusa de bucatarie  de cornet, le tragem usor si le asezam in zahar pudra.

Cand s-au racit le umplem cu frisca facuta din 300 ml  frisca lichida si 200 ml smantana+ 2 linguri zahar pudra.

Se lasa pana a doua zi. Cu cat sunt lasate mai mult cu atat sunt mai bune. Peste doua zile se topesc in gura de fragede ce devin (daca rezista:)))) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Toni

Postat de Constelatialeu

Desert tort Toni

Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul....

Citeste continuarea

Desert tort Castel

Postat de momo121

Desert tort Castel

Pentru blatul galben:         Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2010, 10:22
1 sau chiar 2 as papa si eu ,nu cred ca se supara nadina
la 07.11.2010, 10:29
Carla, nu se supara, ca-i fata buna)).
la 07.11.2010, 10:30
nu ma ating daca's pentru Nadina dar tare as mai pofti
la 07.11.2010, 10:40
Mmmm, de cand n-am mai facut asa ceva !.... dar gabi e fata buna .......si-mi un cornet. Multumesc , gabi ! Dau si eu 5 furculite, ca le merita din plin
la 07.11.2010, 10:41
suuuper! am vazut ca ti-ai cumparat formele pentru cornete si chiar asteptam reteta.....

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking