Cornete cu crema si krantz

Postat de Ela68 in Prajituri
25 Dec 2013 | 8319 vizualizari
Cornete cu crema si krantz

Ingrediente

  • Ingrediente aluat :
    • 3 oua
    • zahar cat cantaresc ouale
    • faina cat cantaresc doua oua
    • un praf de sare
    Crema :
    • 2 oua
    • 150 gr zahar
    • 150 gr unt
    • 1 lingura de cacao
    • 200 gr nuci+3 linguri de zahar pentru caramelizat ( krantz )
    Glazura :
    • 50 gr ciocolata

Mod de preparare

Pentru obtinerea cornetelor se amesteca intr-un castron toate ingredientele. Se tapeteaza tava cu unt sau cu hartie de copt care a fost unsa cu unt si se toarna cate o lingurita din compozitie. Nu se fac mai mult de patru sau cinci bucati odata fiindca in momentul in care incep sa se raceasca nu se mai pot rula. Se tin la foc mediu trei, patru minute, pana se rumeneasc pe margini. Desprindem cu ajutorul unui cutit si fierbinti, cu mana, se unesc capetele dandu-le forma de cornet. 

La mine problema a fost ca atunci cand am turnat in tava au avut o forma neregulata. Presupun ca daca puneam direct in tava unsa, fara sa mai folosesc hartie,  ar fi fost rotunde. La fiecare tura trebuie avut grija ca tava sa fie bine unsa.

Pentru crema, se amesteca zaharul cu ouale si cacaoa la Bain Marie iar cand se glaseaza lingurita, deci crema este destul de groasa, se adauga untul, amestecand pana la omogenizare. 

Topim cele 3 linguri de zahar si adaugam nucile. Le scoatem pe o foaie de copt si le lasam la racit.Se maruntesc apoi in robot. Incorporam nucile in crema lasand o parte pentru ornat(nu mai mult de doua linguri)

Ca sa aibe o margine frumoasa, am trecut partea de sus a cornetului prin ciocolata topita .

Se umplu cornetele si se presara deasupra krantz.

Mi-au iesit aproximativ 40 bucati, au fost destul de micute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete cu crema si krantz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mere, nuci si stafide

Postat de oanapl

Desert tarta cu mere, nuci si stafide

Pui intr-un bol faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios, pe care il pui la frigider pana cand pregatesti merele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2013, 00:20
la 26.12.2013, 00:22
bune
la 26.12.2013, 08:12
yamiiii
la 26.12.2013, 09:40
Delicioase !
la 26.12.2013, 11:22
Interesante!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking