Cornete cu crema si krantz

Postat de Ela68 in Prajituri
25 Dec 2013 | 8337 vizualizari
Cornete cu crema si krantz

Ingrediente

  • Ingrediente aluat :
    • 3 oua
    • zahar cat cantaresc ouale
    • faina cat cantaresc doua oua
    • un praf de sare
    Crema :
    • 2 oua
    • 150 gr zahar
    • 150 gr unt
    • 1 lingura de cacao
    • 200 gr nuci+3 linguri de zahar pentru caramelizat ( krantz )
    Glazura :
    • 50 gr ciocolata

Mod de preparare

Pentru obtinerea cornetelor se amesteca intr-un castron toate ingredientele. Se tapeteaza tava cu unt sau cu hartie de copt care a fost unsa cu unt si se toarna cate o lingurita din compozitie. Nu se fac mai mult de patru sau cinci bucati odata fiindca in momentul in care incep sa se raceasca nu se mai pot rula. Se tin la foc mediu trei, patru minute, pana se rumeneasc pe margini. Desprindem cu ajutorul unui cutit si fierbinti, cu mana, se unesc capetele dandu-le forma de cornet. 

La mine problema a fost ca atunci cand am turnat in tava au avut o forma neregulata. Presupun ca daca puneam direct in tava unsa, fara sa mai folosesc hartie,  ar fi fost rotunde. La fiecare tura trebuie avut grija ca tava sa fie bine unsa.

Pentru crema, se amesteca zaharul cu ouale si cacaoa la Bain Marie iar cand se glaseaza lingurita, deci crema este destul de groasa, se adauga untul, amestecand pana la omogenizare. 

Topim cele 3 linguri de zahar si adaugam nucile. Le scoatem pe o foaie de copt si le lasam la racit.Se maruntesc apoi in robot. Incorporam nucile in crema lasand o parte pentru ornat(nu mai mult de doua linguri)

Ca sa aibe o margine frumoasa, am trecut partea de sus a cornetului prin ciocolata topita .

Se umplu cornetele si se presara deasupra krantz.

Mi-au iesit aproximativ 40 bucati, au fost destul de micute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete cu crema si krantz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert rulada cu crema de piersici si caramel

Postat de xana

Desert rulada cu crema de piersici si caramel

Batem albusurile cu un praf de sare pana incep sa faca spuma, apoi adaugam cele 5 linguri de zahar pe rand. Cand au devenit o spuma ferma, adaugam galbenusurile tot pe rand, amestecand dupa...

Citeste continuarea

Desert tarta cu pere, mere si nuci

Postat de Constelatialeu

Desert tarta cu pere, mere si nuci

Aluat : Cernem faina intr-un vas de inox ( sa fie rece vasul ), adaugam praful de sare si untul rece taiat cubulete. Separat amestecam oul cu apa . Framantam cu mainile untul cu faina pana obtinem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2013, 00:20
la 26.12.2013, 00:22
bune
la 26.12.2013, 08:12
yamiiii
la 26.12.2013, 09:40
Delicioase !
la 26.12.2013, 11:22
Interesante!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking