Ingrediente
Aluat:
- 350 gr faina
- 150 gr iaurt( grecesc 10%)
- 3 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 100 gr unt topit
- maia din : 1 lingurita plina de drojdie proaspata, 1 lingurita de zahar, 5 linguri lapte caldut)
- vanilie dupa gust( de regula eu pun mai multa caci imi place foarte foarte aromata)
- coaja de la o portocala razuita
Crema de branza dulce:
- 650 gr branza dulce
- 300 gr smantana grasa
- 3 oua
- 250 gr zahar
- vanilie dupa gustul personal
2 borcane piersici in sirop( compot)
Mod de preparare
Din aceasta cantitatea ne vor iesi doua tavite, una mai mare si una mai mica ( vezi foto).
Se face un aluat ca de pasca( cozonac) din respectivele ingrediente:
Maiaua se prepara din drojdie laptele caldut si zaharul, se lasa pentru 15 minute la loc caldut( sa creasca).
Se topeste untul( insa atentie, nu se pune fierbinte niciodata), si se framanta apoi totul pana se leaga aluatul. se lasa la crescut pentru aproximativ 45 de minute la caldura.
Impartim coca in doua bucati una mai mare si alta mai micuta.
Intre timp se prepara crema de branza mixand sau la tel branza cu smantana, zaharul vanilia si ouale.
Se imparte in functie de tavi cantitatea. Putem alege sa preparam intr-o tava mai mare si renuntam atunci sa mai impartim compozitia.
Se aseaza deasupra piersicile. O mai lasam la cald pana incingem bine cuptorul.
Cocem la focul incins bine la 180 de grade in jur de 35- 40 de minute. Se va rumeni frumos pe margine iar in mijloc va ramane ferma la apasare.
O servim dupa pofta ...e buna foc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si piersici din compot" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|