Prajitura cu fructe si Ceva Fin

Postat de Valclaudia in Prajituri
9 Noi 2013 | 5174 vizualizari
Prajitura cu fructe si Ceva Fin

prajitura e o nebunie, pacat ca pozele nu prea sunt de treaba... :(

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa minerala
  • 6 linguri de faina (cu varf)
  • 50 gr. mac
  • Sirop:
  • 100 gr. zahar
  • 150 ml apa
  • 1 esenta vanilie
  • Crema 1:
  • 1 cutie branza Ceva Fin si pufos de la Delaco
  • 100 gr. zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida
  • piersici decojite din compot
  • 1/2 plic gelatina hidratata
  • Stratul de ciocolata dintre creme:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • Crema 2:
  • 1 cutie mascarpone de la Delaco
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1/2 plic gelatina hidratata
  • semintele de la 1/2 rodie
  • 200 ml frisca lichida
  • Stratul rosu de gelatina:
  • 400 ml sirop din compotul de piersici
  • 2 plicuri gelatina rosie (Dr.Oetker)
  • Decor:
  • 100 gr. ciocolata amaruie topita in 50 ml frisca lichida
  • cca 150 ml frisca batuta

Mod de preparare

Preparam blatul cu o seara inainte dupa cum urmeaza:

Separam albusurile de galbenusuri. Le mixam separat cu cate 3 linguri de zahar.

Peste galbenusuri adaugam zaharul vanilat, praful de copt stins in cativa stropi suc de lamaie, uleiul, apa minerala, apoi macul.

Incorporam albusurile batute spuma si faina, cu grija sa nu se lase compozitia.

Turnam amestecul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, dam la copt la temperatura medie pana trece testul cu scobitoarea si se rumeneste usor.

Preparam siropul din ingredientele enumerate, lasam sa se raceasca si insiropam blatul in tava in care l-am copt.

A doua zi preparam cremele si asamblam prajitura,urmand urmatorii pasi:

Hidratam 1 plic de gelatina in 100 ml apa rece. Dupa ce se incheaga, o incalzim usor pe baie de aburi si o impartim in doua, pentru ca o vom folosi la ambele creme.

Crema 1: mixam crema de branza Ceva Fin cu zaharul pudra. Adaugam frisca lichida, mixam la viteza mare a mixerului, turnam in fir subtire gelatina lichida iar la final adaugam piersicile din compot taiate bucatele.

Repartizam crema peste intreaga suprafata a blatului ramas ieri in tava si deja insiropat.

Topim ciocolata la foc mic in 50 ml frisca lichida. O lasam sa se racoreasca usor si o repartizam peste stratul de crema.

Trecem la crema 2: mixam crema mascarpone cu zaharul pudra.Adaugam frisca lichida, gelatina hidratata ramasa iar la final semintele de rodie. Repartizam crema peste stratul de ciocolata.

Gelatina rosie se prepara urmand instructiunile descrise pe ambalaj. Lasam sa se racoreasca putin, apoi o turnam peste crema2 si nivelam usor cu dosul unei linguri.

Dam tava la frigider pentru 2 ore apoi portionam prajitura dupa preferita.

Topim cea de-a doua ciocolata in frisca lichida, lasam sa se racoreasca putin si decoram portiile de prajitura cu aceasta glazura.

Peste ciocolata mai adaugam niste frisca batuta si tam tavile cu prajituri la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe si Ceva Fin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu iaurt si visine

Postat de Bunica

Prajitura cu iaurt si visine

Pentru inceput am pus intr-un ibric gelatina la inmuiat timp de 10 minute,apoi pe baie de aburi pana se dizolva complet. Visinele le-am spalat si le-am scos samburii. Branza "Ceva fin...

Citeste continuarea

Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura

Postat de Creatsa

Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura

Blat: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin cremoase. Adauga uleiul si apa fierbinte si mixeaza bine. Amesteca faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2013, 22:31
la 09.11.2013, 22:34
la 09.11.2013, 22:48
la 09.11.2013, 22:50
Ce deliciu ne-ai adus
la 09.11.2013, 22:52
Excelenta foarte mult imi place

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking