Ingrediente
- 1 cana untura
- 1 cana bors sau apa minerala
- drojdie cat o nuca
- 2 plicuri zahar vanilat
- esenta de vanilie
- 1 praf de copt
- faina cat cuprinde
- 1 ou
- rahat, gem, nuca pt umplutura
Mod de preparare
Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se dizolva drojdia in putina apa minerala calda ( sau bors)+ z. vanilat. Peste faina se pune drojdia restul de apa minerala rece, untura, zaharul vanilat, oul si esenta de vanilie si se amesteca bine pana se formeaza un aluat care se desprinde usor de pe peretii vasului ( aluatul trebuie sa aibe consistenta unei plasteline). Se pune alauatul la frigider (ideal ar fi sa le framantam de seara si sa le coacem a 2-a zi), dar daca nu avem timp este de-ajuns 1-2 ore de stat la rece.Dupe ce s-a odihnit aluatul se imparte in patru. Se intinde o foaie subtire, se taie in raza, se pune umplutura apoi se ruleaza. Se introduc la cuptor pt cca 10 min . Se pudreaza cu zahar vanilat .
Au iesit in jur de 50 de cornulete !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|