Cornulete cu ananas si nuca de cocos

Postat de postavaru in Dulciuri
6 Feb 2013 | 4558 vizualizari
Cornulete cu ananas si nuca de cocos

La reteta de astazi nu prea am ce introducere sa-i fac. Va pot spune doar ca se fac cat ai clipi si ca sunt foarte bune. La noi au fost foarte apreciate :). Nu ma credeti? Incercati-le si va veti convinge :).

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana (225g) unt
  • 1/4 cana amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana ananas pasat sau taiat marunt
  • 3/4 cana nuca de cocos
  • zahar pudra (pentru tavaleala)

Mod de preparare

Pentru masurarea ingredientelor folositi o cana normala de lapte. Eu am folosit acest set pentru masurare. Este foarte practic.

Mixam bine untul cu zaharul si vanilia pana devine cremos. Adaugam apoi ananasul pasat in robot sau taiat marunt si nuca de cocos si amestecam pana se omogenizeaza.

Separat amestecam faina cu amidonul si sarea si o adaugam treptat in compozitie. Framantam bine aluatul apoi il invelim in folie alimentara si dam la frigider pentru o ora.

Dupa ce a stat la frigider rupem bucatele de aluat si formam cornuletele. Le asezam in tava si le coacem la foc mic timp de ~20 de minute.

Calde le tavalim prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu ananas si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand devine lichida. Se cern 300 g faina peste ea. Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste...

Citeste continuarea

Desert Pasca fara aluat cu ciocolata

Postat de Bucataras

Desert Pasca fara aluat cu ciocolata

Mixeaza albusurile cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adauga treptat zaharul si mixeaza in continuare pana obtii o bezea. Amesteca intr-un castron branza de vaci cu smantana,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2013, 10:37
la 06.02.2013, 10:40
uuuu ce bunatate ai facut!!! faine!!!!
la 06.02.2013, 10:46
bune bune
la 06.02.2013, 10:52
Sunt bune la serviciu .
la 06.02.2013, 10:52
delicioase

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking