Ingrediente
- 250 g. unt sau margarina Rama
- 1 ou
- 250 ml. bors
- 100 g. zahar
- 1 plic drojdie uscata
- 1 plic zahar vanilat
- 500-550 g. faina
- putina sare
- rahat
- gem de prune+nuca
Mod de preparare
Faina se pune intr-un vas pentru framantat.In mijloc se face o adancitura si acolo se pun:drojdia,borsul,zaharul sarea,oul,zaharul vanilat si untul.Se amesteca bine pana obtinem un aluat usor maleabil si nu se lipeste de mana.
Aluatul se lasa la dospit circa o jumatate de ora.
Cat se dospeste aluatul se taie rahatul .
Luam o bucata de aluat ,o punem pe planseta si o intindem cu sucitorul.
O taiem sub forma de patrat sau triunghi,punem o bucatica de rahat sau gem dupa preferinta ,rulam si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Bagam tava in cuptorul incins in prealabil la temperatura de 175 grade pentru 20-30 minute(pana se rumenesc usor deasupra).
Le scoatem din cuptor si le pudram calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|