Cornulete cu bors si suc de rosii

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
3 Aug 2014 | 21599 vizualizari
Cornulete cu bors si suc de rosii

va prezint o reteta de cornulete dementiale pentru perioada postului si nu numai....

Ingrediente

  • 1/2 cubulet drojdie
  • 250 ml ulei
  • 250 ml bors
  • 100 ml suc de rosii (sau rosii pasate am folosit eu)
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar tos
  • faina alba cat cuprinde (cca 700-800 gr.)
  • 1 borcan dulceata de visine
  • cca 200 gr. zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Punem intr-un vas incapator drojdia cu sarea si zaharul,o lichefiem.

Adaugam uleiul,borsul, rosiile pasate sau bulionul iar la final faina.

Vom obtine un aluat gras, usor de modelat.

Lasam aluatul acoperit cu un servet curat de bucatarie in loc ferit de curenti pentru cel putin 1 ora la dospit.

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Rupem cate o bucata de aluat, de dimensiunea unei portocale, o intindem cu facatetul pe masa infainata, apoi o impartim cu pintenul in 8 bucati.

La baza fiecarei bucati punem dulceata de visine, rulam apoi aluatul sa obtinem forma de cornulet, la felprocedam cu toate, le asezam in tava pe hartie de copt si dam tava la cuptor pana se umfla si se rumenesc cornuletele.

Scoatem tava din cuptor, apoi cu mare grija asezam toate cornuletele din tava intr-o ppunga incapatoare si rezistenta in care am pus zaharul pudra.

Scuturam usor punga,sa se lipeasca zaharul de cornulete, apoi le scoatem pe platou si le lasam la racit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors si suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pateu vegetal de linte

Postat de mirela0911

Pateu vegetal de linte

Se spala lintea foarte bine, in cateva ape, apoi se pune la fiert in 600 ml de apa, de 3 ori mai multa decat cantitatea de linte. Se lasa la foc domol pentru 20-25 de minute. Intre timp, se...

Citeste continuarea

Salată cu legume și tofu

Postat de panacris

Salată cu legume și tofu

Brocoli, dovleceii, roșiile se spală se curăță, se feliază, se asezonează de sare, piper și ulei de măsline. Legumele se pun la gătit în Friteuza Tefal, sau într-o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2014, 17:58
nu am mancat dar cred ca sunt excelente
la 03.08.2014, 17:58
la 03.08.2014, 18:12
ce fragede si bune
la 03.08.2014, 18:16
Ce de cornulete.....sa-mi pregatesti si mie ca plec la mare.....
la 03.08.2014, 18:18
cu drag,Cleme!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking