Ingrediente
- Pentru aluat
- 200 untura sau unt la temperatura camerei
- 200 grame smantana
- 10 grame drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura lapte
- un varf cutit sare
- 2 oua
- 1 pliculet zahar vanilat
- faina cat cuprinde
- Pentru umplutura
- 300 g magiun de prune
- 300g nuci maruntite
Zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Adaugam intr -un bol drojdia si cu zaharul, frecam cu o lingurita pana devine lichida adaugam laptele si pudram putina faina, lasam pentru 10 minute.
Intre timp, intr-un castron, adaugam celelate ingrediente ( untura sau untul, smantana, ouale, sarea si zaharul vanilat si drojdia desfacuta)
Amestecam, apoi incorporam treptat faina pana aluatul va capata o consistenta ferma.
Acoperim cu un prosop si dam la frigider pentru 30 minute.
Cat sta aluatul la odihnit, pregatim umplutura.
Amestecam nucile cu magiunul si lasam deoparte.
Scoatem aluatul si-l impartim in bile egale.
Infainam o planseta si intindem cate o bila, aproximativ3-4 mm, formam cu ajutorul unui capac un cerc, apoi impartim cercul in 8 parti egale .
Cu ajutorul unei linguri, punem la margine umplutura, apoi rulam spre centru cercului, formand astfel cornulete. Continuam la fel si asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana se umple tava si o dam la cuptr preincalzit in prealabil la 180 grade C.
Lasam cornuletele in cuptor 20-30 minute in functie de cuptor sau pana capata nuanta usor aramie.
Scoatem cornuletele si le pudram cu zahar pudra.
Se pot servi atunci cand s-au racit cu lapte simplu sau cu cacao.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu magiun de prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|