Cornulete cu osanza si ulei de palmier

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
24 Dec 2014 | 4768 vizualizari
Cornulete cu osanza si ulei de palmier

No,ca m-au apucat fitele si amestecurile amestecate.Am primit si eu niste ulei de palmier solid,arata asa ca untul si are si gust bun.Asa ca mi-a venit mie sa fac niste combinatii......chiar n-a fost rau,au iesit foarte fragede...

Ingrediente

  • 50 g drojdie
  • 3 oua
  • 200 g osanza
  • 50 g ulei de palmier solid
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 50 ml lapte
  • cca 600 g faina + sau - dupa cum cere coca
  • rahat pentru umplut
  • zahar pudra

Mod de preparare

Drojdia cu o lingurita de zahar si cu 50 ml lapte caldut,amestecam bine pana se dilueaza drojdia.Separat amestecam ouale cu zaharul,osanza si uleiul de palmier,omogenizam bine,apoi adaugam drojdia lichida.Peste amestecul de mai sus punem faina si framantam un aluat nelipicios.Dam aluatul la frigider cca 3 ore.Apoi intindem foaie rotunda,impartim in 16 bucati,asezam cate o bucatica de rahat si rulam.Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit.Sunt gata cand incep sa se rumeneasca ( cca 15 min la cuptor).Se pudreaza cu zahar farin cat sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu osanza si ulei de palmier" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu lamaie si lime

Postat de RuxyRux

Tarta cu lamaie si lime

Preparare blat: Untul rece l-am dat pe razatoarea mare direct in vasul de framantat. Am adaugat oul si galbenusul, praful de sare, zaharul, coaja de lamaie si lime, faina si praful de copt stins...

Citeste continuarea

Cozonac cu rahat si nuca

Postat de Creatsa

Cozonac cu rahat si nuca

Intr-un vas mare punem 50 g faina apoi adaugam laptele oparit si omogenizam bine compozitia sa nu ramana cocoloase. Drojdia proaspata o amestecam cu 2 lingurite de zahar pana se lichefiaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2014, 20:56
interesanta reteta de cornulete!
la 24.12.2014, 21:04
Cu osanza n-au cum sa nu iasa fragede si eu soacra mea foloseste la cornulete
la 24.12.2014, 21:06
Delicioase
la 24.12.2014, 21:06
la 24.12.2014, 21:09
bune bune

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking