Cornuleţe cu rahat

Postat de ionix in Dulciuri
3 Ian 2011 | 12368 vizualizari
Cornuleţe cu rahat

Anamaria îţi mulţumesc frumos pentru reţetă... au fost foarte bune... eu am modificat-o puţin... mi-au ieşit nişte cornuleţe super...

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 gălbenuşuri
  • 250 g untură
  • circa 500 g făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • un praf de sare
  • două linguri cu zahăr
  • două plicuri cu zahăr vanilat
  • 200 g iaurt mai gras (sau smântână)
  • Pentru umplutură şi decor:
  • circa 500 g rahat
  • zahăr pudră

Mod de preparare

de aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-gem-11482.html

Preparare aluat:

Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi zahărul vanilat până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, puţin câte puţin, alternând cu iaurtul.

Făina se amestecă cu sarea şi praful de copt iar apoi se încoporează cu restul compoziţiei. Se pune suficient de multă făină cât să nu fie un aluat lipicios. Nu se frământă foarte mult, până când iese un aluat omogen şi uşor de modelat.

Din aluat se întind cercuri pe o planşetă curată, se decupează forme gen triunghiuri cu bază  arc de cerc. Pe baza arcului de cerc se pune o bucată de rahat iar apoi se rulează spre vârf.

Se aşează pe o tavă cu hârtie de copt şi se coc la foc mic până se rumenesc puţin pe margini, în cuptorul preîncins.

Cât sunt călduţe se dau prin zahăr pudră.

Vasul în care sunt se acoperă cu folie alimentară şi se păstrează la un loc răcăros şi uscat, nu în frigider.

Se servesc după cel puţin 24 de ore.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

Postat de Bucataras

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

Cum se prepara Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă: Începeți prin a tăia rahatul în bucăți mici. Pregătirea Aluatului: Dacă folosiți aluat fraged...

Citeste continuarea

Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura

Postat de Constelatialeu

Reteta de cornulete fragede  cu drojdie si untura

Iata cum se prepara Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura Intr-un castron am cernut faina 450 g ( daca mai este nevoie mai adaugam dupa aceea), am presarat sarea, am facut o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2011, 14:54
Vai ce-mi plac. Eu nu am facut de data asta, asa ca pap de la tine cateva
la 03.01.2011, 14:55
tare frumoase ti-au mai iesit..ai muncit si la astea ,ca le-ai facut asa finute
la 03.01.2011, 14:55
iar eu n-am mai făcut de foarte mult timp... am mai făcut de post... dar îmi era dor de astea
nu mai am... sunt de la Crăciun... îţi dau nişte fursecuri
la 03.01.2011, 14:56
Roxyyyyyyyy... mi-au luat ceva timp au ieşti foarte multe... mersic
la 03.01.2011, 15:11
cred ca ar fi nemaipomenite si cu gem sau cioco!!!!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking