Ingrediente
- 250 gr untura
- 250 gr smantana
- 1 ou
- 1 plic de drojdie uscata, sau drojdie proaspata cat o nuca
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
- pentru umplutura :
- rahat taiat bucatele
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Treaba e extrem de simpla. Incalziti cuptorul. Intr-un bol amestecati untura, smantana, sarea, oul, drojdia si incorporati faina (cat cuprinde :P , cam maxim 600 gr cred) pana ce obtineti un aluat elastic, dar ferm si nelipicios. Lasati apoi la loc caldut 20 minute. Taiati bucatile de rahat in fasiute, bucatele dreptunghiulare.
Intindeti aluatul pe planseta de lucru infainata, cu sucitorul, in foaie nici prea prea, nici foarte-foarte... subtirica. Taiati patrate mici cu latura de 5 cm, puneti o bucatica de rahat in mijloc si doua din marginile opuse, ca atunci cand ati infasa un copil. Noi, acasa, cand ii pregateam inainte de sarbatoarea Craciunului, asa ii numeam... copii infasati :)).
Pe masura ce ii facem ii punem in tava intinsa pe hartie de copt si dam la cuptor la treapta 2-3, la foc moderat, cateva minute... vreo 10. Scoatem tava si tavalim cornuletele fierbinti prin zahar pudra. Ii pastram in cutie de carton, la loc ferit de umezeala si caldura. Sunt extrem de deliciosi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|