Ingrediente
- 700 gr faina
- 25 gr drojdie
- 60 gr zahar
- 100 ml apa minerala
- 250 gr margarina
- 2 oua
- 150 gr smantana
- 1 lingurita otet
- 1/2 lingurita sare
- zahar vanilat
- zahar pudra
- 300 gr rahat
Mod de preparare
Untul (la temperatura camerei) se freaca cu ouale, se adauga smantana, sarea , zaharul vanilat si otetul , si se amesteca cu mixerul. Se amesteca separat drojdia cu zaharul si apa minerala , iar apoi se impreuna cele doua compozitii. Se pune faina paba obtinem un aluat elastic ( 700 gr am folosit eu). Se pune intr-o punga de plastic , se leaga, si se pune in frigider 30 min. Rahatul se toaca bucati marunte.
Se intinde o foaie, se taie fasii de 5 cm apoi in diagonala, obtinen romburi. In fiecare romb se pun bucatele de rahat si apoi se ruleaza. Se pune hartie de copt intr-o tava, se unge cu putin ulei si se aseaza cornuletele. Se dau la cuptor incins la 180 gr 15-20 min. Cat sunt caldese dau prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|