Ingrediente
- Aluat:
- 200 gr untura de porc (cam 4 linguri)
- 460 gr faina alba
- 2 pliculete praf de copt
- 2 linguri otet
- 9-10 linguri apa
- Umplutura:
- rahat colorat
- Pe deasupra:
- 150 g zahar pudra vanilat
Mod de preparare
Rahatul se taie in bucatele.
O lingura de untura se freaca cu praful de copt stins cu otet si apa pana cand compozitia devine omogena, ca maioneza. Se adauga faina si se framanta cu mana pana cand aluatul devine omogen. Aluatul se framanta 5-10 minute. Nu trebuie sa se lipeasca de maini.
Se pudreaza suprafata de lucru cu faina, se pune aluatul si se intinde o foaie subtire de aluat.
Se decupeaza marginile pentru a se obtine un dreptunghi. Se taie patrate sau triunghiuri, se pune umplutura in mijloc si se ruleaza.
Se aseaza cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt.
Se da tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru ~30 minute.
Se pudreaza cu zahar pudra cat sunt inca fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|