Ingrediente
- 100 ml iaurt gras
- 125 g unt gras
- 250 g făină albă
- 30 g zahăr
- ½ linguriță sare de mare
- 20 g drojdie proaspătă
- Pentru umplutură:
- 100 g mac măcinat
- 50 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 g lapte dulce
- ½ linguriță esență de lămâie
- Pentru topping:
- 1 bucată gălbenuș de ou
Mod de preparare
Făina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la loc călduț, cca. 30 de minute.
Între timp, macul se macină cu mașina special, uitați de râșnița de măcinat cafea. Clasica mașină manual de măcinat semințe, e cea mai bună, am redescoperit-o de curând ;) Macul măcinat se pune într-un vas cu fundul mai gros, se adaugă zahărul și laptele și se pune la fiert la foc mic, până se omogenizează și se obține o cremă mai grosuță.
După timpul de odihnă, aluatul se întinde în formă de cerc care apoi se porționează, în felii. Umplutura de mac se pune triunghiurilor, apoi se rulează.
Cornulețele se ung cu albuș de ou și se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la foc mediu, cca. 190 grade C.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete din iaurt cu umplutura de mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|