Cornulete fragede cu dulceata de zmeura

Postat de gabrielaiancu in Prajituri
23 Dec 2011 | 7887 vizualizari
Cornulete fragede cu dulceata de zmeura

Cornuletele fragede sunt printre preferatele mele, asa ca anul acesta m-am decis sa le incerc pentru prima data. Da, mai am atat de multe retete pe wishlist, care nu le-am facut nici macar odata. De ce-mi plac aceste cornulete? Pentru ca sunt fragede, si cred ca toti si toate puteti afirma in cor cu mine, ca sunt absolut delicioase. Cornuletele fragede nu sunt neaparat specifice tarii noastre, se gasesc din ambundenta si in Cehia, insa probabil reteta este diferita. Cele romanesti, si mai bine zis, cele facute de bunica mea, nu pot fi intrecute insa, de nicio alta reteta (click pe fotografie pentru a o vizualiza complet).

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 250 g unt nesarat, la temperatura camerei
  • 6 linguri apa
  • 1 lingura otet alb
  • 4 linguri zahar pudra
  • dulceata de zmeura

Mod de preparare

1. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati la viteza medie, untul cu faina, pana cand obtineti o consistenta sfaramicioasa si omogena. Continuand la viteza mica adaugati apa si otelul si mixati pana cand compozitia se aduna intr-un aluat unitar. Inveliti aluatul obtinut intr-o folie de plastic si dati-l la frigider pentru 6 ore sau peste noapte.

2. Preincalziti cuptorul la 200°C. Intindeti aluatul pe suprafata de lucru deja pudrata cu faina si dati-i o forma dreptunghiulara sau patrata. Taiati apoi aluatul in forme patrate (2x2cm) sau tringhiuri de marime medie. Umpleti fiecare forma cu dulceata si rulati-le sub forma de mici croisante. Puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le pentru 15-20 minute sau pana cand devin aurii. Imediat dupa ce le-ati scos din cuptor pudrati-le cu zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulete fragede cu nuca si dulceata de zmeura

Postat de Valclaudia

Cornulete fragede cu nuca si dulceata de zmeura

Trecem margarina 1 minut prin cuptorul cu microunde. Peste margarina, punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, nuca macinata, amestecam ingredientele foarte bine. Adaugam faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2011, 19:34
Faine cornulete!
la 23.12.2011, 19:53
imi plac, super
la 23.12.2011, 20:17
Ce poate fi mai delicios...si cu dulceata de zmeura!!
la 23.12.2011, 20:27
place
la 23.12.2011, 20:44
ador zmeura

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking