Cornulete cu dulceata de visine

Postat de Valclaudia in Dulciuri
15 Iun 2014 | 5867 vizualizari
Cornulete cu dulceata de visine

Ingrediente

  • cca 700 gr. faina alba
  • 100 gr. nuca macinata
  • 1 pachet de unt (la temperatura camerei)
  • 1 sticla de 330ml kefir
  • 1 lingura pudra de coaja de portocala confiata
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 gr. zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 1 borcan dulceata de visine
  • cca 100gr. zahar pudra

Mod de preparare

Amestecam untul si kefirul cu 1/2 lingurita bicarbonat si praful de sare.

Adaugam zaharul, coaja de portocala confiata, nuca macinata iar la urma incorporam faina.

Vom obtine un aluat ferm,usor de modelat.

Rupem din aluatul obtinut o bucatica de marimea unei mingi de tenis, o intindem cu sucitoarea pe masa de lucru infainata, apoi o impartim in 8 parti, asezam dulceata de visine la baza fiecarei parti de aluat, rasucim catre varf, formam cornulete, le asezam in tava pe hartie de copt, dam tava la cuptor (preincalzit) pentru 20min la temperatura medie (165-170 grade).

Le scoatem din tava pe un platou si le pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cornulete cu bors si suc de rosii

Postat de Valclaudia

Cornulete cu bors si suc de rosii

Punem intr-un vas incapator drojdia cu sarea si zaharul,o lichefiem. Adaugam uleiul,borsul, rosiile pasate sau bulionul iar la final faina. Vom obtine un aluat gras, usor de modelat....

Citeste continuarea

Cornulete cu bors

Postat de cec

Cornulete cu bors

Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamiie, la sfirsit faina; Dupa ce se framanta bine cu mana, 6-7 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2014, 16:38
Cat de bine arata
la 15.06.2014, 16:41
Ce buneee si faineee!
la 15.06.2014, 16:44
bunee
la 15.06.2014, 16:58
Delicioase!
la 15.06.2014, 17:04
Mmmm

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking