Cornulete de post cu dulceata de visine

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
23 Mar 2014 | 13684 vizualizari
Cornulete de post cu dulceata de visine

Cornulete super pufoase, de post..... Va astept la cafea, buna dimineata! :)

Ingrediente

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • faina cat cuprinde (cca 800 gr)
  • 1 cub de drojdie
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • 1 borcan dulceata de visine
  • 150 gr zahar pudra (pentru pudrat)

Mod de preparare

Lichefiem drojdia prin amestecarea acesteia cu 1 plic de zahar vanilat si putina sare.

Adaugam 1 cana de apa minerala si una de ulei (la temperatura camerei),esenta de vanilie si la final faina.

Eu am folosit la lichide o cana de 250 ml iar faina necesara a fost cca 800 gr.

Obtinem un aluat gras foarte usor de modelat.

Il lasam la dospit cca 1 ora. Uleiul va incepe sa se separe de aluat.

Amestecam aluatul sa incorporam din nou uleiul, mai lasam la dospit inca o ora.

Incingem cuptorul la temperatura moderata.

Pe masa de lucru infainata intindem cate o bucata de aluat (de marimea unei portocale), o taiem in 8 triungiuri cu pintenul sau cu cutitul.

Asezam la baza fiecarui triunghi putina dulceata de visine, rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la copt pana se rumenesc frumos.

Scoatem cornuletele din cuptor, le transferam din tava pe un platou si le pudram cu zahar.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulete de post (minunile bunicii)

Postat de carla_26

Cornulete de post (minunile bunicii)

Mai intai incepem cu umplutura ce va consta in gem sau dulceata, nuca si orez fiert in apa cu putin zahar si cacao. Punem orezul la fiert cu cacao si zahar, apoi incepem sa pregatim aluatul care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2014, 09:23
Ce bune sunt!
la 23.03.2014, 09:25
Pot sa iau un cornulet din asta bun, sa am la cafea? Sunt sigura ca-mi dai!
la 23.03.2014, 09:29
cu mare drag, Buni!
la 23.03.2014, 09:30
imi plac
la 23.03.2014, 09:39

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking