Ingrediente
- 125 g osanza cruda
- 4 galbenusuri
- 100 g iaurt 3.5 grasime
- un varf de cutit cu sare
- 1 plic de finesse vanilia bourbon
- 280 g faina + faina pentru blatul de lucru
- 1 borcan cu gem de prune
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Mai intai am scos osanza de la congelator, am lasat-o 1/2 de ora apoi am taiat-o cuburi si am dat-o prin masina de tocat. Intr-un castr-on am pus galbenusurile, sarea, vanilia si osanza si le-am omogenizat, apoi am adaugat iaurtul, am amestecat bine, la final am pus faina cernuta si am framantat, nu foarte mult, cat sa obtinem un aluat nelipicios, am pus aluatul intr-o punga si l-am bagat la frigider cca 30 min. Dupa ce l-am scos de la frigider l-am impartit in 4 si am intins din fiecare bucata cate o foaie subtire pe care am impartit-o in patrate potrivite. Fiecare patrat l-am uns cu gem si am rulat formand cornuletul. Tava de la aragaz am tapetat-o cu hartie de copt si am asezat cornuletele in tava, am bagat tava la cuptorul preincalzit cca 20-25 min, pana cand incep sa se rumeneasca. Apoi le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.Sunt foarte fragede....
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu osanza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|