Cornulete “torturate”

Postat de papabundetot in Torturi
13 Iul 2014 | 4195 vizualizari
Cornulete “torturate”

Astazi iarasi m-am jucat in bucatarie,dar am facut ceva simplu intr-o alta forma.Cornuletele cu gem sunt un desert banal in opinia mea,de aceea pentru a-i da o alta nota le-am asezat in forma de tort si am obtinul cornulete “torturate” delicioase umplute cu gem de capsuni.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 500 gr faina tip 650
  • 250 ml lapte
  • 7 gr drojdie uscata
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita generoasa de scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 3 linguri ulei gem de capsuni

Mod de preparare

Am facut o maia din 2-3 linguri de lapte putin caldut,drojdia si o lingura de faina,pe care am lasat-o 5 minute deoparte sa se activeze drojdia.Intr-un castron am pus restul de faina,ouale,uleiul,zaharul,scortisoara,coaja de lamaie si un praf de sare,am amestecat bine ingredientele cu o lingura,apoi am adaugat si maiaua,restul de lapte si am framantat cu mana pana cand aluatul a inceput sa se desprinda de mana.Daca va iese foarte moale,puteti sa mai adaugati 20 gr faina pe rand in timp ce framantati.
Am lasat apoi aluatul la dospit,la soare,aproximativ o ora.Dupa ce aluatul a crescut frumos l-am impartit in 2 parti egale,fiecare din cele 2 parti de aluat,am mai framantat-o putin,apoi am intins o foaie rotunda din fiecare  dar nu foarte subtire,am taiat in felii asemenatoare celor de tort si am umplut fiecare felie cu o lingurita de gem de capsuni,apoi am rulat incepand de la partea mai lata spre varf si am asezat unul langa altul cornuletele intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina.Dupa ce intreaga forma s-a umplut,am uns deasupra cornuletele cu ou batut si le-am mai lasat sa creasca 10-15 minute la soare,acoperite cu o carpa curata.Dupa acest timp,am dat forma la copt la foc mediu,pana cand cornuletele s-au rumenit frumos si aluatul s-a copt.

A iesit un aluat tare pufos,iar forma de tort pe care au luat-o ii da un aspect de desert de duminica,desi asa cum am spus este de fapt un desert banal.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete “torturate”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Postat de rocsi_1612

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Incorporam praful de copt,...

Citeste continuarea

Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

Postat de privatelaura

Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

Mai intai de toate, pregatim ingredientele la indemana si formele in care vom pune desertul. Eu am folosit doua forme de mini tort si trei cupe de sticla. Hidratam 1 plic de gelatina in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2014, 16:14
la 13.07.2014, 16:17
bune-or fi!
la 13.07.2014, 16:27
Tare bune cu laptic!
la 13.07.2014, 16:31
Faine
la 13.07.2014, 16:31
Le-ai torturat tare rau de au iesit asa frumoase

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking