Cornuri a la Luca

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
7 Apr 2020 | 3000 vizualizari
Cornuri a la Luca

Covrigăria Luca, e cea mai ieftină variantă de mic dejun, prânz sau cină, nu numai pentru studenți ci și pentru bugetari! :D J)) Zmeișorii nu ratează niciodată, covrigăria, când sunt prin zonă, așa de poftă ;) Acum s-au cam închis covrigăriile așa că m-am conformat și am făcut și eu așa de poftă, mă rog cu mici modificări ;)   Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • făină albă de grâu 500 g,
  • sare de mare 1 lingură,
  • zahăr tos 1 lingură,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • cca. 7 g, apă 400 ml,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Pentru umplutură:
  • ketchup 4 linguri,
  • oregano uscat 1 lingură,
  • brânză topită feliată 8 felii,
  • șuncă presată 8 felii,
  • ceapă verde 4 fire,
  • Pentru topping:
  • ouă de găină 1 bucată,
  • semințe de susan alb,
  • parmesan ras.

Mod de preparare

Eu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine.

Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Să revin! În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, în felii radiale, apoi pe fiecare felie câte o linguriță de ketchup, se întinde cu dosul liguriței pe toată suprafața, se presară oregano, câte o bucată de brânză feliată,  șuncă, câteva fire de ceapă verde.

Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o tavă termorzistentă, se ung cu ou bătut, se presară cu parmesan  și semințe.

Se pun la copt la foc mediu, 180 grade, cca. 30 de minute.

Se pot servi calde sau reci.

 

Spor la treabă și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri a la Luca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Drob din vinete

Postat de panacris

Drob din vinete

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei. O parte din cubulețele de vinete, preparate de astă toamnă (vinetele se curăță, se taie cubulețe și se...

Citeste continuarea

Rulada aperitiv cu crema de branza, struguri si nuci

Postat de simona72

Rulada aperitiv cu crema de branza, struguri si nuci

Pentru blat: se mixeaza albusurile impreuna cu sarea pana se formeaza o bezea. Se adauga in fir subtire uleiul in timp ce mixam. Faina se amesteca cu praful de copt si putin piper alb macinat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2020, 21:56
Ce bune , si consistente !!!
la 07.04.2020, 22:04
Foarte bune!
la 07.04.2020, 22:13
Cei mai buni covrigi i-am mancat la Luca si sa nu mai zic de pizzafoarte bune cornurile
la 07.04.2020, 22:32
la 07.04.2020, 22:38

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking