Cornuri colorate

Postat de andaoana in Prajituri
21 Noi 2013 | 3931 vizualizari
Cornuri colorate

Ingrediente

  • -0.5 litru lapte
  • -25 gr drojdie
  • -un plic praf de copt
  • -2 linguri zahar
  • -3 oua
  • -200 ml ulei
  • -0.7 kg faina
  • -2 linguri cacao
  • Pt umplutura :
  • -300 gr nuca macinata
  • -400 ml magiun

Mod de preparare

Laptele caldut il punem intr-un castron cu 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdia .

 Amestecam bine pana cand se dizolva drojdia si lasam la caldura sa dospeasca 20 minute .

 Dupa aceea batem 2 oua putin cu furculita si le adaugam peste laptele cu drojdie .

 Punem praful de copt, uleiul si faina cat cuprinde .

Se framanta bine si se pune din nou la dospit .

 Dupa ce a crescut destul (si-a dublat volumul ) il impartim in doua bucati egale .

  O bucata o framantam cu cacao.

 Pe blatul de lucru presaram putina faina si intindem aluatul pe rand cu sucitorul , il facem cam de 0.5 cm grosime .

 Prima foaie , daca nu aveti loc, dupa ce e intinsa o presaram cu faina si o  rulam pentru a putea intinde a doua foaie.

 Punem foile una peste alta si mai sucim putin cu sucitorul pentru a se lipi una de alta .

 Taiem aluatul in patrate si un colt il taiem cu cutitul in doua .

 Preparam umplutura : amestecam magiunul cu nuca .

 Pe fiecare patratel punem cate o lingura din umplutura (se poate folosi orice alta umplutura : rahat , gem , nuca , mac etc ) si formam cornul: luam coltul patratului opus celui taiat si rulam , apasam usor pe capete si asezam in tava tapetata cu hartie.

 Ungem cu un ou batut  si dam tava la cuptor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri colorate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere, pere si bezea

Postat de simona72

Prajitura cu mere, pere si bezea

Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul pana s-au legat si s-au deschis la culoare. Am turnat uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, faina cate putin...

Citeste continuarea

Desert chec zebra cu portocale

Postat de Oana

Desert chec zebra cu portocale

Pentru inceput, separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile cu putina sare pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea. Separat, bate galbenusurile cu uleiul, cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2013, 12:08
Ce faine si bune pt micul dejun!
la 21.11.2013, 12:09
la 21.11.2013, 12:09
minunateee
la 21.11.2013, 12:33
ce frumoase sunt!!!
la 21.11.2013, 12:36
Foarte bune

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking