Ingrediente
- 1 kg haina
- 1 cub de drojdie
- 1 lingura sare
- 2 linguri zahar
- 250 ml lapte
- 250 ml apa
- 5 linguri de ulei de masline
- 1 ou si 2 linguri de lapte pentru uns
umplutura branza in toate formele, carnati, sunca si cascaval
Mod de preparare
Aluatul
Faina o pun intr-un castron si fac o gaura in mijloc unde sfaram cu degetele cubul de drojdie, adaug cele 2 linguri de zahar. Amestec laptele cu apa si-l incalzesc usor ca mai apoi sa dizolv drojdia. O las cam 5 minute sa se bulbuceasca in castron. Incep si framant adaugand lichidul ramas si uleiul pana obtin o coca dragalasa. Las la crescut pana isi dubleaza volumul. Impart in 3 si intind pe rand fiecare bila pe rotund. Tai in 8. Pun umplutura si cand rulez am grija sa trag putin de aluat pentru a-l intinde. Ung cornurile cu ou batut si lapte, se pot presara cu mac, susan, chimen dupa dorinta si se mai lasa la crescut dupa care se coc la 180 grade aproximativ 20 minute
Umplutura
Fie bucati de branza peste care presar oregano, fie carnati si cascaval, fie ciuperci trase putin la tigaie... orice va trece prin cap.
Sos
sos format din mujdei de usturoi si smantana. Usturoiul zdrobit si frecat cu sare si un strop de ulei il aduc pana la nivel de spuma ca mai apoi sa adaug smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|