Cornuri cu budinca de lamaie si nuca de cocos

Postat de reisnaor_2006 in Dulciuri
12 Noi 2014 | 19797 vizualizari
Cornuri cu budinca de lamaie si nuca de cocos

Ingrediente

  • 500 gr de faina
  • 250 ml lapte cald
  • 20 gr drojdie
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 100 gr de zahar
  • Ptr. umplutura:
  • 1 plic de budinca de lamaie
  • 1 sticluta de rom
  • lapte conform plicului
  • 50 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald.Faina se pune intr-un bol,se adauga,laptele cu zaharul si droj. dizolvata,untul.Se framanta un aluat elastic.Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura ptr. cornulete:se face o budinca conform instructiunile de pe plic si se amesteca cu nuca de cocos si se lasa la racit.

Aluatul crescut se imparte in 2 parti egale, o parte se lasa, iar cealalta parte se imparte in 8 parti egale.Se intind oval si o jumatate va fi crestata longitudinal, iar pe cealalta se pune umplutura, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou si se baga la cuptorul preaincalzit la 200 gr pana se rumenesc.Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu budinca de lamaie si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cheesecake cu cafea

Postat de panacris

Desert cheesecake cu cafea

Blat: Biscuiții cu cacao se mărunțesc într-un bleder sau la robotul de bucătărie. Se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilinat, untul topit și se amestecă, până ce se...

Citeste continuarea

Crinkles cu portocala

Postat de Dya

Crinkles cu portocala

Într-o crăticioară, se topeşte untul, la foc mic. Se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mici şi se amestecă continuu, pentru a evita arderea. După omogenizarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2014, 08:35
Bunatate
la 12.11.2014, 08:40
multumesc
la 12.11.2014, 08:51
Delicioase!
la 12.11.2014, 08:59
la 12.11.2014, 09:23

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking