Ingrediente
- 1kg faina alba
- 3 oua
- 1 cana si 1/2 lapte caldut
- 50 g drojdie
- 100 g zahar praf
- coaja rasa de la o lamaie
- 250 g untura sau margarina
- 1/2 lingurita sare
- 1 borcan gem de caise
- 80 g nuca de cocos
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare
Drojdia faramitata cu o lingurita cu zahar si 50 ml lapte caldut se pune la cald pina creste bine de tot.
Cernem faina intr-un bol mare ,punem drojdia, adaugam ouale( in pozele mele se vede cantitatea dubla) , zaharul si coaja de lamaie.Adaugam treptat untura(margarina) topita dar nu fierbinte , amestecam si apoi punem laptele cate putin.
Framantam bine cam 15-20 minute, apoi lasam sa dospeasca acoperit la cald ,pina isi dubleaza volumul, cam 30 minute.
Dupa ce aluatul este dospit, il punem pe masa presarata cu faina si facem 4-5 cocuti.Ii mai lasam 10-15 minute sa doaspeasca apoi ii intindem cu sucitoarea, pe rand si taiem cu cutitul in 8 triunghiuri.
Gemul il amestecam cu nuca de cocos si punem cate o lingurita pe fiecare triunghi.Rasucim cornuletele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.Le facem cu ou deasupra si presaram putin zahar apoi le dam la cuptorul incins la 180 de grade C pine se rumenesc deasupra avand o crusta aramie.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu gem si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|