Ingrediente
- 3 oua
- 200 gr zahar
- 1 lingurita sare
- 300 ml lapte
- 200 ml ulei
- 2 plicuri drojdie uscata(pentru 1 kg de faina)
- 1 praf de copt
- 1 kg faina
- o lg de miere
- nuca de cocos
- 3 sau 4 lg de cacao alimentara
- finetti
Mod de preparare
Se bat cele 3 oua cu mixerul dupa care se adauga pe rand zaharul, laptele caldut, uleiul, drojdia si praful de copt amestecandu-se bine de fiecare data.
Dupa ce se adauga aceste ingrediente lasam compozitia la crescut timp de o ora,( la caldut.)
Dupa ce a crescut adaugam faina, pe rand, amestecand bine pana ce se obtine aluatul.
Aluatul rezultat se imparte in doua parti egale; o parte ramane asa iar in a doua parte se adauga 3 sau 4 lg de cacao amestecata cu putin lapte caldut si se framanta pana ce se obtine o coca de culoare maro
Facem o foaie din aluatul galben peste care adaugam o foaie din aluatul maro si taiem in fasii lungi. Din aceste fasii facem apoi trinughiuri(ca la cornulete) si le umplem cu ciocolata. Eu am folosit finetti.
Se fac toate cornuletele, se pun in tava pregatita in prealabil si se dau la cuptor la foc potrivit cam 30 min.
Dupa ce sunt gata, se scot din cuptor se da pe deasupra cu miere de albine si se adauga nuca de cocos peste ele.
Sunt foarte delicioase si destul de usor de facut. Eu am facut pentru prima data si au iesit foarte bune. :))
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|