Cornuri cu ciocolata

Postat de postavaru in Dulciuri
15 Dec 2011 | 7166 vizualizari
Cornuri cu ciocolata

Incet, incet incep si eu pregatirile pentru sarbatori. Pentru astazi am testat un nou aluat de cozonac, de data aceasta cu iaurt. Reteta o am de la Ruxy iar cozonacii ii voi face sigur dupa aceasta reteta. Testul l-am facut pe niste cornuri pufoase cu ciocolata, numai bune pentru micul dejun, alaturi de o cafea calda.

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 250 g iaurt
  • 3 oua
  • 135 g unt
  • 200 g lapte
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 230 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 35 g drojdie proaspata
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • crema de ciocolata (finetti)
  • nuca taiata
  • Pentru finisat:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de lapte

Mod de preparare

Avem grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si putin lapte caldut. Lasam 5 minute pana creste putin.

Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc apoi adaugam drojdia activata. Pe margini adaugam restul de zahar, vanilia si coaja de lamaie. Peste faina adaugam ouale si incepem sa framantam. Urmeaza iaurtul,
esenta de rom si praful de sare iar apoi laptele caldut si untul topit. Framantam bine pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana.

Daca aveti masina pentru paine puteti sa framantati aluatul cu masina sau cu robotul de bucatarie. Daca va hotarati sa framantati cu mana trebuie sa va inarmati cu putina
forta si rabdare.

Dupa ce am framantat aluatul il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (~1 ora si jumatate).

Dupa ce a dospit rasturnam aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 4 parti egale. Luam o bucata de aluat si intindem o foaie rotunda, nu prea groasa. Taiem foaia cu pintenul in 12 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem o lingurita din amestecul de ciocolata cu nuca si apoi rulam spre varf.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam 15-20 de minute la crescut, la loc cald.

Dupa ce au crescut, ungem cornurile cu galbenus desfacut cu 2 linguri de lapte.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

La fel vom proceda si cu celelalte trei bucati de aluat.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri cu ciocolata

Postat de sufletista

Desert cornuri cu ciocolata

Aluatul dezghetat la temperatura camerei il intindem putin. Amestecam crema de branza cu esenta de vanilie, coaja de lamaie, (eu am folosit uscata). Ungem aluatul cu crema de branza, taiem...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2011, 22:33
is prima si mananc pe rupteeeeeeeeee
la 15.12.2011, 22:43
Kamy mananca, ca mi-au iesit multe
la 15.12.2011, 22:47
anca...nu vrei lapte condensat?
la 15.12.2011, 22:49
ai cumparat prea mult?
la 15.12.2011, 22:50
am comandat de pe net era reducere ceva si mi-au trimis 12 cutii
ce naiba fac cu atatea??

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking