Cornuri cu ciocolata

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
20 Iun 2012 | 3787 vizualizari
Cornuri cu ciocolata

Ingrediente

Aluat:

  • 500 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • jumatate pachetel drojdie(10 g)
  • un praf de sare
  • apa calduta

Umplutura:

  • Finetti

Pentru uns deasupra:

  • un ou
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Aluat:

Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc. In adancitura punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios. La final adaugam uleiul pe margine si mai framantam pana cand acesta se incorporeaza in aluat.

Lasam apoi aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul impartim aluatul in 3 parti egale. Tapetam masa cu faina. Luam fiecare bucata de aluat si o facem biluta. Intindem fiecare biluta cu sucitorul, apoi taiem bucata de aluat in 8 triunghiuri egale. Pe partea lata punem cate o lingurita de finetti, apoi rulam cu grija. Lasam cornurile la odihnit pe masa timp de 20 de minute.

Oul se bate cu laptele.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, apoi asezam cornurile.

Ungem cornurile cu ou, iar apoi le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos pe talpa.

Sunt delicioase alaturi de un pahar de lapte, sau orice altceva doriti!

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert cornuri cu ciocolata

Postat de sufletista

Desert cornuri cu ciocolata

Aluatul dezghetat la temperatura camerei il intindem putin. Amestecam crema de branza cu esenta de vanilie, coaja de lamaie, (eu am folosit uscata). Ungem aluatul cu crema de branza, taiem...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2012, 17:46
Manca-le-ar mama , chiar merg cu lapte
la 20.06.2012, 17:48
servesc si eu cateva
la 20.06.2012, 18:00
da,eu vreau cu un pahar cu lapte.
la 20.06.2012, 19:14
la 20.06.2012, 19:15

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking