Cornuri cu dulceata

Postat de bitza in Mancaruri de post
22 Mar 2010 | 5456 vizualizari
Cornuri cu dulceata

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 20 g drojdie proaspata
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri margarina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri miere
  • 1 borcan de dulceta

Mod de preparare

Desfa drojdia in 150 ml apa calda si o lingura de zahar si las-o pana cand incepe sa dospeasca(face bule de aer).Intre timp,prepara un sirop din 3 linguri de zahar si 100 ml apa.

Pune faina intr-un vas,adauga sarea si,in mijloc,drojdia dospita,siropul de zahar,margarina,apoi framanta bine.

Cand aluatul a capatat consistenta,pune uleiul si framanta din nou.Lasa aluatul la dospit o jumatate de ora.

Framanta aluatul din nou,vreo 5 min,pune-l intr-o folie de plastic si lasa-l la frigider o ora.

Intinde  foi rotunde si groase de un deget  si imparte in opt triunghiuri.Pune in fiecare triunghi o lingurita de dulceata si ruleaza-l de la baza spre varf.

Aseaza cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-le putin sa creasca,dupa care unge-le cu miere si da-le la cuptor la foc mediu 20-30 min.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand devine lichida. Se cern 300 g faina peste ea. Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Postat de mirela0911

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Se incalzeste usor cca 100 ml lapte in care se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa la dospit.  Se cerne faina intr-un bol. Se pune uleiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2010, 11:43
cred ca sunt tare bune! 5*
la 22.03.2010, 14:19
la 22.03.2010, 15:15
la 07.07.2011, 11:46
tare bune

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking