Cornuri cu nuca si gem de post

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
25 Feb 2010 | 9527 vizualizari
Cornuri cu nuca si gem de post

Nu sunt foarte aspectoase dar fiind o reteta de post sunt foarte gustoase cel putin mie asa mi-au iesit

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 200 gr zahar
  • un cub 20 gr drojdie
  • coaja portocala
  • 1 esenta lamaie
  • 1 esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3-4 linguri margarina
  • putin ulei pentru framantat si o lingurita pentru frecat drojdia
  • apa calda pentru framantat
  • un borcan 400 gr gem prune
  • 250 gr nuca macinata sau mai multa
  • zahar pudra
  • miere

Mod de preparare

Faina se pune intr-un lighean.

peste faina se pune zaharul,margarina,zaharul vanilat,coaja de portocala si esenta de lamaie.

drojdia se pune intr-o farfurie si se amesteca cu 1 lingura zahar si o lingurita ulei bine bine apoi se pune in lighean peste faina.

se pune apa si incep sa se framante toate .

aluatul trebuie sa fie tare ca si cel de placinte.la urma se pune putin ulei in mana si se mai framanta 2 minute aluatul.se lasa la dospit pana este crescut aluatul.

nuca se amesteca cu esenta de rom si gemul ,daca nu e suficient de tare umplutura se mai pune niste nuca.

intr-un ibric se pun 2 linguri de zahar la caramelizat si cand e caramelizat se pune o canita apa si se amesteca pana se dizolva bine zaharul.

cand aluatul e crescut se iau bucatele ,se intind cu sucitorul,se pune umplutura,se ruleaza,se dau forma ca o semiluna si se pun in tava ,care e cu hartie de pergament.

si tot asa pana se termina aluatul.se ung cu zaharul caramelizat si se dau la cuptorul incalzit.

dupa 15 min se scoate si se mai dau o data cu zaharul caramelizat si se dau iar la cuptor pana sunt gata.

cand sunt gata,se scot de la cuptor,se face un amestec din apa,ulei si miere si se da peste cornuri iar la urma se pudreaza cu zahar pudra.

POFTA BUNA.!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca si gem de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

Postat de rocsi_1612

Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

Aluatul:  Intr-un bol, cernem faina, punem drojdia, sarea, zaharul si le amestecam cu o lingura. Sucul de portocale il amestecam cu apa minerala, incepem si turnam lichidul treptat....

Citeste continuarea

Desert cornuri de post in doua culori

Postat de rocsi_1612

Desert cornuri de post in doua culori

Mai intai facem  siropul : Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul se topeste. Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2010, 22:31
cdaca sunt din Falticeni ,stiu ca sunt bune, mai ales ''parfumate ''cu zahar caramelizat!
la 25.02.2010, 23:41
Vreau si eu un cornulet, mie imi place cum arata cu cred ca sunt si foarte bune, mie imi place foarte mult combinatia gem-nuca!
la 26.02.2010, 11:43
sutn foarte bune...mai am cateva deci cete 1 pentru fiekre..multumesc de aprecieri..de ce zici asa teo?ai rude prin falticeni si stii cum e mankrea>?
la 26.02.2010, 12:04
o sa le fac si eu , sa pun la pachet la ficior la scoala , c ea mai buna prietena a mea ,e de loc din botosani , mama -mama ce aluaturi ii ies din mana , cred ca situ esti specialista in ele
la 26.02.2010, 13:38
fa pachet si trimite la bucuresti

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking