Cornuri cu Nutella sau nuca si miere

Postat de cris2711 in Dulciuri
3 Noi 2012 | 7617 vizualizari
Cornuri  cu Nutella sau nuca si miere

De foarte mult timp mi-am dorit sa pregatesc si eu cornuri,numai ca nu am prea indraznit,stiti si voi cum este :D,azi mi-am luat inima in dinti si am preluat reteta Laurei Sava.Nu pot sa va descriu ce bine miroase acum in toata casa mea:).Si ce bune au iesit.Reusita garantata:) Si am de gand sa fac data viitoare si o varianta sarata cu ceapa,sunca si telemea:)

Ingrediente

  • 1 plic de drojdie uscata(7 grame) sau 25 grame drojdie proaspata
  • sare
  • 2 linguri pline cu miere
  • 250 ml. lapte cald
  • 500 grame faina
  • 25 grame unt moale,la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 100 grame nuca macinata
  • Nutella

Mod de preparare

1.

Se pregateste maiaua: se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se amesteca bine. Se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, 15 minute.

2.

Intr-un vas mai mare, adaugati faina si restul ingredientelor si amestecati totul cu drojdia crescuta. Daca nu aveti miere, adaugati zahar, vreo 3, 4 linguri, pe care il dizolvati in lapte; si untul il puteti topi in acelasi lapte. Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen, legat, iar vasul trebuie sa ramana curat.

3.

Se rastoarna apoi pe planul de lucru, si se incepe framantarea (mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul); cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat mai pufoase ies cornurile.
Aluatul nu trebuie sa fie tare, si nu trebuie sa se lipeasca, iar daca se lipeste, mai adaugati un pic de faina.
Se pune inapoi in vas, se acopera cu o carpa umeda, si se lasa la dospit, aprox. o ora.

4.

Se intinde cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire si se taie in raze, astfel: intai in doua, apoi in patru, apoi in opt, si tot asa, pana obtineti triunghiuri.

5.

Puneti umplutura, dulce sau sarata, la baza fiecarui triunghi si incepeti sa rulati (se incepe, asadar, cu latura mai mare si se termina cu varful).Varfurile se vor indoi putin spre mijloc.
Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita, doua de lapte caldut (se pot presara cu zahar brun) si se dau la cuptor, timp de 20-25 minute la 175 grade. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu Nutella sau nuca si miere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cu fragi

Postat de Constelatialeu

Desert cu fragi

Lasam aluatul la dezghetat, apoi il decupam cu o forma, a mea semana cu o margareta, apoi am asezat fiecare ''margareta'' pe forme de silicon, pe care le-am intors invers, sa obtin efectul de...

Citeste continuarea

Chec cu capsuni si glazura de ciocolata

Postat de Pungasa_Rogue

Chec cu capsuni si glazura de ciocolata

Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati sau sferturi. Se adauga zaharul peste ele si se amesteca, apoi se baga la frigider. Se da drumul la cuptor pentru a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2012, 16:59
woooow...de cand imi doresc sa fac cornuri...ale tale arata suuper
la 03.11.2012, 16:59
Crisule, ce imbietor arata!!
la 03.11.2012, 17:00
Meri si ce imbietor miroase,urmeaza melcii tai cu nuca si scortisoara,ca ce pofta mi-ai mai facut
la 03.11.2012, 17:02
Cris si eu poftesc la cornurile tale, eu de-astea nu am facut pana acum, dar le trec la fovo si vor urma :>D<
la 03.11.2012, 17:03
Lilik,nu stiu cum este la tine in Italia,dar aici nu le gasesc ,decat cele ieftine ,la cofe nu au,decat toate minunile de prajituri si torturi,si io am atat de des pofta de ele,multumita Laurei Sava am gasit reteta aceasta buna,ii multumesc pe aceasta cale,Lilik

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking