Cornuri pentru mic dejun

Postat de cocineraviajera in Piine
10 Oct 2011 | 4408 vizualizari
Cornuri pentru mic dejun

O minunatie de cornuri de care te poti bucura cateva zile fara probleme. Sunt excelente cu unt, gem, dulceata, nutella, crema de branza, etc.

Ingrediente

  • 500 gr faina,
  • 200 ml apa,
  • 15 gr drojdie,
  • 50 ml ulei,
  • 1 lingurita sare,
  • 1/2 lingurita zahar.

Mod de preparare

Din drojdie, 100 ml apa calda, zahar si 2 linguri faina se face maiaua.

Se lasa sa creasca, apoi se framanta bine adaugand restul de apa, faina si sarea.

Se lasa la crescut pana isi mareste volumul.

Se imparte aluatul in bucati.

Fiecare bucata se intinde putin cu sucitorul si se ruleaza pe lungime.

Rulourile se aplatizeaza si se intind apoi pana obtinem fasii foarte subtiri.

Se ruleaza si se da forma de corn.

Se aseaza in tava si se lasa la crescut cca. 20 de minute.

Se ung cu ou batut cu 2-3 linguri de lapte caldut si se coc la foc mediu pana sunt

rumenite.

Sunt niste cornuri grozav de bune, cu coaja crocanta si miezul pufos. Asa cum erau

de cumparat la brutariile de altadata.

S-aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Croissante

Postat de andaoana

Croissante

Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina. Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare, zaharul, laptele praf, 125 gr...

Citeste continuarea

Cornuri pufoase

Postat de cris2711

Cornuri pufoase

Am pus toate ingredientele pe masa de gatit. Am luat un castron mai mare in care pus: -faina,zaharul,branza de vaci,oul,coaja rasa de la o portocala,zaharul vanilat,drojdia,sarea,smantana si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2011, 09:44
foarte bune imi plac la nebunie
la 11.10.2011, 11:02
bune
la 11.10.2011, 11:14
bine ai venit!!! luam si noi un cornu pentru ceai
la 11.10.2011, 11:30
super au iesit..am salvat si eu reteta
la 11.10.2011, 11:44
Foarte frumoase si bune
Bine ai venit!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking