Cornuri pufoase cu iaurt

Postat de ReteteAlina in Dulciuri
20 Apr 2020 | 6848 vizualizari
Cornuri pufoase cu iaurt

Alaturi de casa

Ingrediente

  • 250 grame de iaurt gras la temperatura camerei
  • 100 grame de zahar
  • 1 ou la temperatura camerei
  • 70 grame unt topit
  • 450-500 grame de faina
  • Drojdie uscata 7 grame sau 21 grame drojdie proaspata
  • 2 lingurite de zahar
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 1 galbenus pentru uns
  • Lapte
  • Dulceata sau Nutella pentru umplut

Mod de preparare

Eu am folosit drojdie proaspata. Drojdia se dizolva in 2 linguri de apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si se lasa 10 minute.
Intre timp, se pune intr-un bol mare iaurtul si oul, se amesteca bine cu o furculita, apoi se adauga zaharul, untul topit si rece, coaja rasa de la o lamaie si amestecul de drojdie. Se amesteca totul foarte bine. Se adauga pe rand faina, la inceput amestecam tot cu furculita, cand aluatul incepe sa se ingroasa se pune pe masa si adaugam faina pana cand acesta devine elastic si omogen , il framantam 10 minute si il punem in bol la crescut pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat 2 ore.
Cand a crescut, aluatul se framanta putin si se imparte in 2 parti egale. Eu am obtinut 1 kg de aluat, pe care l-am impartit in 2 parti egale, de 500 grame fiecare. Fiecare parte se imparte in alte 5 parti egale. Din ambele parti am obtinut 10 mingiute de cate 100 grame fiecare.
Fiecare mingiuta de aluat se intinde cu sucitorul, se pune 1 lingurita de Nutella sau dulceata intr-o parte, de jur imprejurul umpluturii se unge cu lapte, apoi cercul se inchide pana la jumatate, restul se taie cu varful unui cutit (vedeti in poze), inchidem, dand forma cornului.
Cornurile se lasa la crescut pentru 20 de minute in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se ung cu galbenus de ou. Eu in galbenusul de ou am pus si o lingurita de lapte.
Punem cornurile la copt la cuptorul preincalzit la 180C daca acesta nu are ventilatie, daca este cu ventilatie la 170C, se coc pentru aproximtiv 20 de minute.

Sunt niste cornuri foarte aromate si moi.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Cornuri cu branza si marar

Postat de rocsi_1612

Cornuri cu branza si marar

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei. Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2020, 23:34
Ce bine arată!
la 20.04.2020, 23:50
Multumesc!
la 21.04.2020, 00:32
yummm ce pufoase si aratoase!
la 21.04.2020, 00:52
la 21.04.2020, 00:54
Multumesc! 😊

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking