Ingrediente
- 2 oua
- 10 g drojdie uscata
- 100 g zahar
- 200 ml lapte
- 60 g unt
- 550 g faina
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura coaja de portocale confiata
- Pentru umplutura:
- 200 g nuca macinata
- 50 g cacao neagra
- 100 g zahar (sau mai mult, daca va place f dulce)
- 1 lingurita scortisoara macinata
- esenta de rom
- lapte (atat cat se "cere" pentru a obtine cnsistenta dorita)
- Pentru uns:
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
Mod de preparare
Acesta este aluatul la care am ajuns dupa indelungi teste si cautari, aluat ce l-am folosit si la cozonacul cu nuca si cacao pentru Paste.
Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul si cacao, esenta de rom si scortisoara, apoi se toarna lapte fierbinte deasupra. Se pune lapte pana se obtine consistenta dorita.
Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apara basicute la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 2. Fiecare parte o intindem cu sucitorul intr-o foaie (aproximativ) rotunda, de cca 0.5 cm grosime. Taiem foaia in 8 triunghiuri.
Pe baza mare a triunghiului punem cate o lingurita zdravana de umplutura, apoi rulam, formand cornurile ce le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la loc caldut vreo 15-20 de minute, le ungem cu galbenus si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
Moi, pufoase si aromate...nici nu-ti dai seama cand le-ai terminat de mancat. :)))
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|