Ingrediente
pentru blat:
- 5oua,
- 5 linguri de zahar,
- 5 linguri de ulei,
- 5 linguri de faina,
- un praf de copt cu sofran,
- un plic de zahar vanilat bourbon si 1/2 ciocolata amaruie.
pentru crema:
- 250ml lapte,
- 3 linguri de zahar pudra si un plic de crema cu rom si trufe.
pentru ornat:
Mod de preparare
pentru inceput se separa ouale.
albusurile se bat cu un praf de sare,peste care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o bezea .
apoi se adauga galbenusurile unul cate unul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
la final se adauga zaharul vanilat si ciocolata rasa pe partea mare a razatoarei si se amesteca usor pana se incorporeaza toata ciocolata.
se unge o tava in forma de coronita cu ulei si se tapeteaza cu faina peste care se adauga compozitia si se baga la cuptor care a fost incalzit cu 10 minute inainte.
se tine cam 25 de minute si apoi se scoate si se lasa sa se raceasca ,dupa care se intoarce cu gura in jos si se scoate din forma.
cand este coplet racit se tai pe jumate.
separat se prepara crema dupa prospectul care il are si se lasa un pic la frigider.
peste prima parte a blatului se adauga felii de kiwi si se adauga o parte din crema preparata peste care se aseaza a doua jumatate a blatului si se adauga deasupra restul de crema.
se orneaza cu felii de kiwi si se pudreaza cu nuca de cocos!
fiecare orneaza dupa preferinta si gust....
sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita aerata cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|