Coronita aerata cu kiwi

Postat de iri_love in Torturi
11 Feb 2012 | 3759 vizualizari
Coronita aerata cu kiwi

......de ce aerata????doar pentru simplu fapt ca ciocolata amaruie pe care am adaugat-o in compozitie(data pe razatoarea mare)i-a dat voie copozitiei sa creasca in tava la cuptor formandu-se goluri mici de aer.....

Ingrediente

pentru blat:

  • 5oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de ulei,
  • 5 linguri de faina,
  • un praf de copt cu sofran,
  • un plic de zahar vanilat bourbon si 1/2 ciocolata amaruie.     

pentru crema:

  • 250ml lapte,
  • 3 linguri de zahar pudra si un plic de crema cu rom si trufe.   

pentru ornat:

  • kiwi si nuca de cocos.

Mod de preparare

pentru inceput se separa ouale.   

albusurile se bat cu un praf de sare,peste care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o bezea .   

apoi se adauga galbenusurile unul cate unul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.  

la final se adauga zaharul vanilat si ciocolata rasa pe partea mare a razatoarei si se amesteca usor pana se incorporeaza toata ciocolata.    

se unge o tava in forma de coronita cu ulei si se tapeteaza cu faina peste care se adauga compozitia si se baga la cuptor care a fost incalzit cu 10 minute inainte.    

se tine cam 25 de minute si apoi se scoate si se lasa sa se raceasca ,dupa care se intoarce cu gura in jos si se scoate din forma. 

cand este coplet racit se tai pe jumate.     

separat se prepara crema dupa prospectul care il are  si se lasa un pic la frigider.    

peste prima parte a blatului se adauga felii de kiwi si se adauga o parte din crema preparata peste care se aseaza a doua jumatate a blatului si se adauga deasupra restul de crema.

se orneaza cu felii de kiwi si se pudreaza cu nuca de cocos!   

fiecare orneaza dupa preferinta si gust....

sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita aerata cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort diplomat de mere

Postat de vio_dreams

Desert tort diplomat de mere

Blat : Batem ouale cu zaharul pana ce devin cremoase. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana...

Citeste continuarea

Tortulet cu doua creme

Postat de Constelatialeu

Tortulet cu doua creme

Blat: Albusurile le batem bine cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam bine,sa stea tare albusurile.Adaugam galbenusurile unul cate unul si omogenizam,apoi faina si nuca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2012, 23:04
fructe, ciocolata...
la 12.02.2012, 08:10
mmm buna
la 12.02.2012, 08:14
ce bine ararata.....sunt sigura ca e gustoasa
la 12.02.2012, 08:38
buuuuun
la 12.02.2012, 10:42
arata tare bine

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking