Ingrediente
Aluat:
- 500 g faina
- 20 g drojdie proaspata
- 60 g zahar
- 75 g unt moale
- 1 ou
- 100 g apa calduta
- 100 g lapte caldut
- esenta de migdale (optional)
- 1 praf de sare
Umplutura:
- 200 g branza de vaci
- 50 g zahar
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat 2 lingurite de zahar. Lasam la crescut 5-10 minute.
Cernem faina intr-un castron si facem o gaura in mijloc. Adaugam in mijlocul fainii unul moale, oul, restul de zahar si drojdia activata Incepem sa framantam dupa care adaugam un praf de sare, laptele si apa caldute precum si esenta de migdale.
Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini.
Acoperim castronul cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut la loc caldut, ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut aluatul, il rasturnam pe masa de lucru si framantam putin, pentru a scoate aerul. Intindem apoi o foaie dreptunghiulara pe care o ungem cu branza de vaci amestecata cu zaharul si scortisoara.
Rulam pe partea lunga iar apoi cu un cutit ascutit taiem ruloul pe jumatate, lasand insa un capat netaieat. Rasucim cele doua bucati rezultate iar apoi unim captele, formand o coronita.
Punem coronita in tava tapetata cu hartie de copt si lasam inca 15-20 de minute la crescut. Dupa ce a crescut presaram coronita cu zahar si o dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra (~30 de minute).
Scoatem pe un gratar de bucatarie si lasam sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu branza de vaci si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|