Ingrediente
- 3 oua
- 250 gr.zahar pudra
- 250 ml. iaurt
- 1 banana coapta
- 50 gr.unt moale
- 2 lingurite rase bicarb.de sodiu
- 250 gr.faina
- cateva napolitane cu crema si glazura de ciocolata
- arome dupa plac: vanilie, portocala,rom
Mod de preparare
Cele trei galbenusuri se freaca spuma cu zaharul.Se adauga banana taiata bucatele si untul mixand energic. Apoi adaugam iaurtul, aroma preferata,bicarbonatul de sodiu si faina in doua reprize.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cele doua compozitii se amesteca usor cu spatula.
Forma pt. copt se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Cuptorul se preincalzeste la o temp. moderata.
In forma se toarna 1/2 din compozitie,se aseaza napolitanele intregi, apoi se acopera cu restul compozitiei. Forma se bate usor pt. a scoate eventualele bule de aer ramase.
Se coace cam 25 de minute pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit in tava si apoi,odata scoasa se poate orna cu o glazura sau zahar pudra.
Simplu!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu iaurt si banana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|