Coronita pufoasa cu prune

Postat de privatelaura in Prajituri
11 Aug 2012 | 3632 vizualizari
Coronita pufoasa cu prune

E sezonul prunelor atat de bune si de frumoase. M-am gandit ca sa le aranjez intr-o prajitura pufoasa si delicioasa! Foarte simplu de facut, foarte usor de papat :))))

Ingrediente

  • 500 gr prune
  • 500 gr faina
  • 300 gr zahar brut
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • zahar vanilat
  • 2 cani lapte
  • 1 praf copt
  • 4 lg cacao
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Se spala si se curata de samburi prunele. 

Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca bine. La sfarsit se adauga si laptele si se desface usor compozitia.

Intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina, se toarna aceasta compozitie, oprind cateva linguri din ea. Restul de compozitie se amesteca cu cacao si se toarna deasupra, amestecand usor cu lingura La sfarsit se asaza prunele si se presara fulgi de migdale.

Se coace in cuptorul incins, cam 40 min. Iese foarte inalta si pufoasa. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita pufoasa cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac Cruffin

Postat de rocsi_1612

Reteta de cozonac Cruffin

Iata cum se prepara Reteta de cozonac Cruffin Intr-un pahar puneti drojdia uscata, 1 lingurita zahar, 4-5 linguri lapte cald si o lingura rasa faina. Amestecati totul, lasati 10-15 minute, sa...

Citeste continuarea

Tarta cu fructe de padure

Postat de Irina

Tarta cu fructe de padure

Puneti piscoturile la robot pana se sfarama si adaugati untul moale. Amestecati putin. Luati o forma cu fund detasabil, puneti piscoturile in ea, tasati si dati la frigider pentru 10 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2012, 17:26
Ooooooooooooooooooooo , placeeeeeeeeeeeee ! Bv Laurica !
la 11.08.2012, 17:30
multumesc Diana!
la 11.08.2012, 18:02
usor de papat)
la 11.08.2012, 18:05
place place
la 11.08.2012, 18:07
Un dulce delicios

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking